Oljenedturen stopper skyskraper-planer

Arthur Buchardt hadde ambisjoner om å feire sin egen 70-årsdag i 2018 med innvielsen av Norges høyeste bygning. Det blir det ikke noe av. Foreløpig.

Publisert Sist oppdatert

For ganske nøyaktig ett år siden hadde hotellinvestor Arthur Buchard luftige planer for Forus i Stavanger. Målet var å bygge Norges høyeste bygning som skulle stå klart til hans egen 70-års dag i 2018.

Med sine planlagte 46 etasjer ville bygget blitt Norges høyeste byggverk med god margin, siden dagens norgesrekordinnehaver, Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, har 37 etasjer.

Ideen var å innrede de ti nederste etasjene til et såkalt long stay-hotell, rettet mot prosjektarbeidere i oljenæringen.

– Deretter kommer 30 etasjer med kontorer, og vi er i dialog med et par–tre aktører som kan være interessert i å leie lokaler. På toppen kommer en møteavdeling og et spisested, og aller øverst blir det en takterrasse, sa Buchardt, i april i fjor.

Markedet er borte

Nå ser imidlertid luften ut til å ha gått ut av slottet.

– Åh, det prosjektet er trappet ned som følge av situasjonen i Stavanger og Forus, sa en ordknapp Buchardt til Finansavisen på fredag.

Selv om markedet for et nytt høyhus i Stavanger er borte, ser ikke Buchardt ut til å ha mistet sitt gode humør.

Er det en krise på gang i eiendomsmarkedet på Forus?, spør Finansavisen.

– Jeg sitter i et møte og har egentlig ikke noen flere kommentarer, men bygget kommer til å bli høyere og høyere jo mer oljeprisen stiger, avslutter Buchardt.