NHO vil booste kokkeyrket

I et NHO-regissert stunt for å få flere skoleelever til å velge yrkesfag har Jenny Skavlan testet ulike yrker. Se hvordan det gikk da hun prøvde seg som kokk her.

Publisert Sist oppdatert

Programleder, skuespiller og programleder Jenny Skavlan har den siste tiden testet ut fem yrkesfag, blant annet kokkefaget, i en ny nettserie fra NHO.

Anledningen er at landets ungdomsskoleelever må ha bestemt seg innen 1. mars for hvilken videregående studieretning de ønsker å søke seg til. Formålet med den nye NHO-serien er å få flere unge til å velge yrkesfag.

På Lofoten

Kokkefag er et av yrkesfagene som Jenny Skavlan har fått prøve seg i den siste tiden. Det gjorde hun sammen med Kim Lien Le og Camilla Østlund Gaste, som er kokkelærlinger på Lofoten Fiskerestaurant i Oslo.

- Kim og Camilla var to veldig oppegående og morsomme jenter som viste meg hvilket utrolig høyt tempo det er på et kjøkken. De har ingen tid å miste og lærer utrolig mye på kort tid. Her måtte alle sansene tas i bruk og de hadde overaskende mye ansvar, sier Skavlan om kokkeerfaringen.

Se video og les Jenny Skavlans blogginnlegg om møtet med de ulike yrkesfagene

Behovet for yrkesfaglig kompetanse er betydelig i de fleste av NHOs landsforeninger. Hele 3 av 4 av NHO Reiselivs medlemsbedrifter oppgir at manglende tilgang til kvalifisert arbeidskraft er en utfordring.

- Våre bedrifter er helt tydelige på at det er stort behov for kvalifiserte og faglærte kokker. Reiselivet er en næring i sterk vekst. Å velge kokkefag vil derfor gi spennende jobbmuligheter fremover, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.