Medalje under Yrkes-VM

Publisert Sist oppdatert

Det ble gull til blomsterdekoratør Oscar Mikael Nilsson (22) og bronse til telekommunikasjonsmontør Pål Nergaard (21) under Yrkes-VM i Shizuoka i Japan.

I tillegg ble det en fjerdeplass i helsearbeiderfaget og sjetteplasser i kokk- og møbelsnekkerfagene. Syv deltakere fikk medalje for høyt nivå på sin utførelse.

Marit Håland Vestheim og Ina-Christine Jevnheim tok fjerdeplassen i helsearbeiderfaget hvor Norge deltok for første gang. De ble også beste nordiske lag i sin gren.

Elise Bratteng Rønning og Håkon Seiertun tok sjetteplasser i hhv kokk- og møbelsnekkerfagene.

Det ble tildelt medalje til Elise Bratteng Rønning (kokk), Håkon Seiertun (møbelsnekker), Tommy Røed Meek (bilskade), Bendik Andreas Høibraaten (grafisk design) og Marius Zwicky Eide og Odd Martin Lauksund (automatiker).

Poengberegningssystemet tar hensyn til at det enkelte år kan være ekstremt tett i toppen i enkelte fag, og gir dermed fortjent påskjønnelse til deltakere som et annet år like gjerne kunne oppnådd edelmedalje.

Neste høst arrangeres felles norgesmesterskap for en rekke fag i Stavanger i regi av WorldSkills Norway. Dette er andre gang ulike norgesmesterskap samles i ett arrangement. I juni 2009 er det klart for nytt Yrkes-VM i Calgary. Mange av deltakerne her vil bli tatt ut i NM 2008.

Thumbnail Image: