– Mange kan vinne

Tidligere Bocuse-kokk og nåværende Michelin-stjerne-restauranteier Sven-Erik Renaa sier han ble imponert av flere land i dag. – Dette er det mange som kan vinne.

Publisert Sist oppdatert

Etter at dagens land har levert sine retter, møtte vi Sven-Erik Renaa i messehallene i Budapest. Han var meget imponert over det han nettopp hadde sett.

– Her skal vi i hvert fall ikke være sikre på seier, for det var mange land som leverte et meget høyt nivå i dag. Jeg ble både veldig imponert og overrasket, seier Renaa.

Han ramser opp både Sverige, Danmark, Frankrike og hjemmenasjonen Ungarn som potensielle vinnere. I tillegg til Norge. Han nevnte også Sveits som en potensiell utfordrer.

– Dette kan bli seier og det kan bli femteplass. Det er umulig å si, rett og slett, sier Renaa.

Kofoed-inspirert

Han syntes å se tydelige Rasmus Kofoed-inspirasjoner fra Ungarn. Kofoed har vært en viktig bidragsyter i forkant av konkurransen, selv om han i dag er å finne i dommerpanelet.

– Jeg syntes jeg så tydelige trekk fra Rasmus. Det Ungarn leverte var veldig, veldig bra, sier Renaa.

Siden samtlige nasjoner nå har levert, er det nå opp til dommerne å avgjøre hvilke elleve nasjoner som får representere Europa i Lyon i januar 2017, og hvilke land som blir topp tre. I tillegg skal det også kåres beste fiske- og kjøttrett, kjent som femte og fjerdeplass.

Resultatet er ventet å bli gjort kjent et sted mellom 18.00 og 18.30. Vi følger hele sermonien.