Kun 0,5 % vil til Norge

6 000 reisende over hele verden ble spurt hvor de aller helst vil reise i 2015. Kun en halv prosent svarte at de vil til Norge.   

Publisert Sist oppdatert

I en fersk undersøkelse spurte Hotels.com nærmere 6000 reisende over hele verden hvor de aller helst vil reise i 2015, dersom de kun fikk velge ett reisemål. Med 28 prosent av stemmene var det USA som stakk av med en overlegen seier.

– Tallenes tale er klar: USA er den soleklare feriefavoritten for 2015. Landet fikk fire ganger så mange stemmer som Frankrike på andreplass og Italia på tredjeplass. Vi ser også at nordmenns reisevaner i aller høyeste grad reflekterer denne trenden. I vårt halvårlige Hotel Price Index har New York, den amerikanske metropolen nummer én, innehatt posisjonen blant topp tre mest populære reisemål for nordmenn siden 2012. Det er ingen tvil om at det USA har mye å by på for både norske og globale reisende, forteller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Bedre enn söta bror

Alle verdensdeler bortsett fra Sør-Amerika og Afrika er representert på listen over topp 5 reisemål for 2015. På fjerdeplass finner vi Japan, etterfulgt av Australia på femteplass. Deretter spres de reisendes preferansene bredt utover destinasjoner over hele verden.

Norge gjør det ikke spesielt godt i undersøkelsen og kun en halv prosent av de globale reisende har Norge på toppen av sin ønskeliste for 2015. Men det er lyspunkter. Med det dobbelte av stemmene klarer vi i alle fall å slå både våre svenske og danske naboer på popularitetsskalaen.

Tror du norske hoteller har et tøffere 2015 i vente?