Fuglen er fløyet

Publisert Sist oppdatert

- Turen har vært fullbooket i lang tid, forteller selgerleder i Ticket, Fredrikstad, Jenny Pedersen, kort tid før ombordstigningen.
Like etter taxet flyet ut på rullebanen før det tok av med nesen vendt mot Gran Canaria.
- Det har plass til 180 passasjerer, men denne gangen blir det 181 forteller hun gledesstrålende.
Én av passasjerene hadde nemlig bestilt turen på internett, og var sikker på at han hadde fått plass. Først i dag tidlig viste det seg at det hadde skjedd en misforståelse, og turen så ut til å gå i vasken for en uheldige passasjeren. Men Ticket visste råd, og med en god dose goodwill fra flypersonalet, klarte man å ordne en ekstra plass på en klaffestol i siste liten. Dermed kunne passasjer nummer 181 på tidenes første flight fra Moss Lufthavn Rygge, løpe fornøyd til gaten.


Reiselyst
De første reisende kommer tilbake onsdag neste uke, og da tar flyet med seg neste pulje til Gran Canaria.
Og de første turene er blitt en slager.
- Vi har nesten ikke noen ledige plasser igjen før jul, forteller nestleder på salg hos Ticket Fredrikstad, Birgitte Williams.

Flyplassen åpnet 1. oktober, men det blir en gradvis utvikling av tilbudet. I første omgang er det charterturer til Gran Canaria én gang i uken. Den offisielle åpningen blir imidlertid først i februar neste år, da Norwegian har satt opp flygninger til en rekke populære destinasjoner i utlandet, samt en innenriksflyvning til Bergen.

Pedersen er sikker på at flyplassen vil få stor betydning for Østfold, både med tanke på arbeidsplasser, men også når det gjelder å stimulere reiselysten hos befolkningen.

Stor stas
Det var slett ikke alle de oppmøtte som skulle ut og fly i dag.
- Vi skal se på flyet, og det blir spennende, sier Kevin Kristoffer Olsen Tønnemo fra Krapfoss.
Den unge flyentusiasten har tatt turen ut sammen med farmor Bjørg Olsen. Sammen venter de i spenning på at flyet skal lette.
Kevin Kristoffer synes det er er kjekt med en flyplass så nær, for da går det fortere å komme seg frem. Og han ser ikke bort fra at han en vakker dag selv kommer til å fly fra den nye flyplassen.
- Kanskje jeg kan reise til Tyrkia igjen, sier han.
Også Bjørg Olsen synes det er fint at Østfold har fått sin egen flyplass.
- Det er kjekt å slippe å reise til Gardermoen, sier hun.
Hun har ikke booket noen reise enda, men ser for seg at det kan bli en og annen weekend-tur til byer i Europa etter hvert.

Thumbnail Image: