Bygger øl-rørledning på 3 km

Den belgiske byen Brügge bygger rørledning som skal transportere 6.000 liter øl i timen, være tre kilometer lang, og gjøre lastebilene overflødige.  

Publisert Sist oppdatert

 

Oppfinnelsen skal visstnok forhindre at veiene fylles opp av ølbiler i den belgiske byen. Det skriver den engelske avisen The Independent, som også har regnet seg frem til at 500 lastebiler nå blir overflødige i Brügge.

Ulovlig tapping?

Spørsmålet om ulovlig tapping og plyndring av rørledningen har selvsagt dukket opp, men initiativtagerne er sikre på at ølen er trygg.

– Dette er sterkere enn en stålrørledning. Så vi er meget sikre på at det ikke vil være noen lekkasjer eller ulovlig tapping, sier bryggerieier Xavier Vanneste.

Helt sikre kan man likevel aldri være, for av og til havner øl der det ikke er ment: http://www.tk.no/nyheter/article1994476.ece

Byggestart i 2015

Rørledningen i Brügge skal gå fra De Halve Maan-bryggeriet til et anlegg der ølen fylles opp på flasker og bokser, og ølen vil transporteres med en fart på 15–20 kilometer i timen og vil dermed nå anlegget så hurtig som ti minutter.

Byggingen av rørledningen skal starte opp senere i år.