Bygger nytt hotellkonsept

Publisert Sist oppdatert

Det er også åpnet hotell i den gamle offisersmessa i Gamlebyen i Fredrikstad og det sysles med planer om et flyplassnært hotell i Råde – rett ovenfor den nye terminalbygningen til Moss Lufthavn Rygge. Nå bygger Choice-kjeden – i samarbeide med Arthur Buchardt – et Urban Resort-hotell på Grålum ved Sarpsborg.

Nytt konsept

Det er et helt nytt hotellkonsept i Norge. Derfor kan vi kalle det hva vi vil og gi det det innholdet vi vil, uten at noen sier at slik og så kan det ikke være når dere kjører den og dens stilen. Men det er ingen hotellkrig i Østfold. Vi lever sammen som gode kollegaer, men jeg er av den mening at dersom man skal bygge hoteller i Østfold nå så bør man gå inn på et langsiktig perspektiv, sier direktøren på Quality på Grålum. Det offisielle navnet er Quality Hotel & Resort Sarpsborg, men hotellet kan hete hva det vil, men lokalbefolkningen har døpt stedet enkelt og greit Quality på Grålum.

Denne tradisjonelle fasaden på hotellet på Grålum blir nå borte. Istedet kommer en buet lys ofg åpen glassfasade ut mot E6.

- Vi skal være med i kampen om kongresser, landsmøter og dagssamlinger, som vi tidligere har gått glipp av, sier en entusiastisk hotelldirektør Andre Schreiner.

I dag er Tunesalen hotellets største samlingspunkt. Den er på 410 kvadratmeter og har plass til 500 gjester. Den nye salen blir dobbelt så stor. Her blir det plass til hele 1.100 personer. Denne blir dermed den største i Østfold i tilknytning til et hotell.

- Den blir nesten like stor som ”Luftrommet” på Clarion på Gardermoen og dermed den største møtesalen i Østfold. På landsbasis er det kun noen få som er større, sier direktøren.

Hotellet på Grålum åpnet i mai 2000. Siden den gang har det bare vært en suksess. Beleggsprosenten er på 55 prosent. Lavt synes noen, men Østfolds hoteller sliter med å komme over 50 prosent belegg. Allerede etter fire år kom eieren av hotelleiendommen, Arthur Buchardt, opp med store planer for å øke antallet rom i tillegg til å utvikle muligheter for møter. Badelandet var allerede da tenkt utvidet.

Dermed kjøpte det Buchardt-styrte selskapet, Vestvannet Invest, ti mål vest for hotellet i 2004. Dette for å skaffe seg armslag for de utbyggingene som nå kommer.

Innendørs golf

Det er ikke bare møte- og badekapasiteten som øker. Romantallet vil øke fra 210 til 260 rom. Den nåværende restauranten får også flere plasser. For å få til dette flytter men kjøkkenet til den delen av tilbygget som er ut mot E6. Det kjøkkenet skal betjene den store hovedrestauranten, mens restauranten mot Badeland får eget kjøkken.

I tillegg til det store møterommet blir det tre nye, mindre rom. Man skal også utvide satsingen på Badeland.

- Vi skal få flere aktiviteter, større kapasitet på garderober og dusjer. Også treningssenteret får større plass, som en del av den omfattende utvidelsen, sier hotelldirektøren som nå vil friste gjestene med innendørs ni-hulls minigolfbane, golf, kjøre og skytesimulator og ikke minst – en 15 meter høy klatrevegg – innendørs.

- De 50 nye rommene blir familierom med plass til opptil fire personer med smått og stort. Dette for virkelig å kunne markedsføre oss som et familiehotell. Du skal huske på at med utvidet plass får vi også et utvidet tilbud på mat og drikke og foreldrene kan ta seg en svingom mens de yngre bedriver andre aktiviteter.

Kapasitetsøkning

Med utvidet kapasitet – blant annet på møter – håper Schreiner på å ta en del av kaka når det gjelder litt større arrangementer som kongresser, messer og kick offs. Med en drøy times kjøring fra Oslo sentrum mener direktøren at hans nye hotell kan konkurrere fullt på høyde med de sentrumsnære hotellene i Oslo.

- Også har vi muligheter til å arrangere messer og events, sier han der han sitter på kanten av stolen og nesten hopper av entusiasme og peker på tegningene over det nye bygget. Schreiner har vært med i toppledelsen i hotellet siden åpning – og ansatt hele ledergruppa selv og utviklet hotellet i ånden til to andre entusiaster Petter Stordalen i Choice og eieren av bygget Arthur Buchardt.

- Det er moro og inspirerende å jobbe med to slike entusiaster, men det er også krevende, men mest gir det inspirasjon til å stå på videre, ler Schreiner før han kommer med en liten rosin i pølsa på nybygget.

- Over det nye aktivitetsområdet blir det takterrasse. En 400 kvadratmeter stor terrasse der man kan sole seg og slappe av om dagen og kanskje ha en grillfest på kvelden. Vi får se hva det blir til, men den åpner mange muligheter.

Slik det ser ut i dag vet ikke Andre Schreiner om hvilke følger det vil få for staben på huset at man nå utvider.

- Vi har nok folk i ledelsen. Resten får vi ansette etter hvert som vi ser bookingene komme. Vi skal utnytte de ressursene vi allerede har på huset best mulig. Allerede nå merker vi at det er stor interesse for den nye store møtesalen vår så det blir nok noen nyansettelser, men jeg kan ikke i dag gå ut å si at vi trenger så og så mange ekstra når alt er klart 1. oktober 2008.

Thumbnail Image: