Bli inspirert i Berlin
- Det er så mange hotellsenger i Berlin, sier PR-Manager Julia Tismer i hotellkjeden Samuel Braun Group, - at det er vanskelig å heve prisene. Konkurransen må derfor utkjempes gjennom service og kreativitet. Det samme gjelder de mange bevertningsstedene i byen. Det kan kanskje norsk horeca-bransje lære noe av?
For folk som foretrekker å bo på et lite hotell i Berlin kan Bleibtreu være nettopp det de er ute etter. Bak en 19. hundretalls bygårdsfasade finnes 68 tiltrekkende rom og suiter. Hver etasje har sine egne
![]() |
Nye gjester på Hotel Adlon blir eskortert til en lounge med peis i sin egen etasje og blir servert te eller kaffe mens de blir sjekket inn. |
fargetoner, og de sorte og hvite stripene i sjette etasje er det som skiller seg mest ut. De kan kanskje virke skurrende, hvis du ikke er forberedt. Rommene er ikke spesielt store, men de multifunksjonelle møblene på trinser gir økt effektiviteten. Fasilitetene omfatter trådløs internett tilgang. Restauranten tilbyr organisk dyrket regionale retter samt et omfattende utvalg av grønnsaker. Hotellet er også utstyrt med et velværesenter.
Under litteraturfestivalen i Berlin kan forfattere bo gratis på hotellet og presentere sine verker. På Savoy hotell, et av kjedens andre hoteller, er det selvsagt Stompin’ at the Savoy under jazzfestivalen i Berlin.
Adlon Kempinski.
En legende har gjenoppstått. Fra åpningen i 1907 inntil det brant ned i 1945, var det et av Berlins
![]() |
Ønsker du å handle på Ka-De-We er utvalget både stort og delikat presentert. |
stolte symboler, en overdådig vertskapssted for kongelige, regenter, skuespillere og kjentfolk fra litteratur og vitenskap.
Det sto ferdigstilt etter gjenoppbyggingen i 1997 på sin opprinnelige tomt på hjørnet av Unter den Linden og Pariser Platz, med fasade mot Brandenburger Tor. Utsiden er en nøyaktig kopi av originalen, mens innsiden er et vitnesbyrd på hva dyktig hotelledelse, i dette tilfellet Kempinski-gruppen, har fått til med en investering på drøyt halvannen milliard kroner.
Hotellets 394 rom og suiter representerer det ypperste av luksus. Interiøret, designet av Ezra Attia fra England og svenske Lars Malmquist, funkler av marmor, sandstein, farget glass, bladgull, stukkarbeider, paneler av kirsebærtre og draperier i damask. Gjesterommene er romslige, baderommene har doble servanter og separate dusjkabinetter, selvsagt med et stort utvalg av personlige hygieneartikler av høy kvalitet. De to presidentsuitene har ti centimeter tykke skuddsikre vinduer og stålarmering i veggene. Kanskje venter de på en avgått diktator?
Hotellet har eget røykerom, og du finnes aldri noen rengjøringstralle i korridorene. Hvert rom har sitt eget ukedepot, og rengjøringsfolkene bærer bare med seg en liten kurv med rengjøringsartikler. – Litt dyrere, men det gir et bedre miljø, forteller assisterende PR-sjef Sabine Kalkmann.
Nye gjester blir eskortert til en lounge med peis i sin egen etasje og blir servert te eller kaffe mens de blir sjekket inn.
SPISE
Brecht Keller
Den lille intime kjellerrestauranten i Brecht-huset i Øst-Berlin serverer gode Wienerretter á la Helene
![]() |
Prøv gjerne Tafelspitz på Breckt-Keller. |
Weigels, som bodde sammen med dramatikeren Bertold Brecht i nettopp dette huset. Veggene er prydet av modeller fra sceneoppsetninger fra ulike Brecht-skuespill. Stedets Tafelspitz kan anbefales på det varmeste.
Diekmann
Restauranten serverer lunsj og middag blant de lysegrønne hyllene som fortsatt gjenstår fra den gang lokalet var en ærbødig kolonialhandel. Det er et sjarmerende lokalet og menyen varierer fra sesong til sesong. Selv valgte vi en overraskelsesmeny, som skulle vise seg å bestå av østers med tunfisktartar, slangeagurk toppet med reddik og skum av safran, til forrett. Hovedretten var rumpsteak med gulrotpuré og portvinsskum, og som dessert ble det servert sjokolademousse med mangobiter. Godt utvalg av vin i glass og moderate priser. Meinekestrasse 7. Telefon: 49- 30 883 3321.
Ka-De-We
Hvis du ønsker en annerledes lunsj, ersjette etasje ivarehuset Ka-De-We, Kaufhaus des Westens, rett på Kurfürstendamm, stedet. Hele etasjen bugner av all slags mat, som kan kjøpes og tas med eller nytes på stedet. Matavdelingen, som kan få matavdelingen på Harrods i London til å blekne, er absolutt verdt et besøk.
