STJERNER: Disse seks, og flere andre, kommer til SMAK 2020.

Stjernegalleri på SMAK 2020

Bocuse d’Or Norge får sin egen dag på SMAK 2020.

Publisert

Årets kokk-dagen på SMAK 2020 blir onsdag 4. mars 2020. Her møter du flere av landets ledende kokker i demonstrasjoner, foredrag og samtaler.

– Vårt mål er å utvikle norske kokker til å bli best i verden. Og så vil vi bidra til å øke den generelle kunnskapen og entusiasmen rundt norsk gastronomi, sier daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig. -Samtidig som vi bidrar til at kokkeyrkets posisjon forblir tydelig i en hjemlig utvikling der kokkenes rolle bare vil bli enda viktigere, sier han.

– Vi fungerer som et slags «åpent innovasjonssystem», og det er spennende for oss å organisere denne dagen på nettopp SMAK 2020, sier Sørvig.

På verdenskartet

Prosjektleder for SMAK 2020, Torill Engelberg, er veldig glad for at Bocuse d’Or-systemet velger å engasjere sitt stjernegalleri – og lage en helt egen «Årets kokk-dag» under arrangementet:

– Dette er en veldig viktig aktør og utgjør et stolt knippe ambassadører for Matnasjonen Norge. Denne gjengen er de som har satt norsk mat og kokkekunst på verdenskartet!

– Vi gleder oss stort til at alle våre besøkende nå får muligheten til å møte og lære av våre aller beste, sier Engelberg.

Stjernekokker på plass

Bocuse-sjefen avslører ikke for mange detaljer ennå, men forteller at flere av landets Bocuse-kokker bidrar i planleggingen og allerede har meldt sin ankomst:

Disse er Bent Stiansen, Geir Skeie, Christopher W. Davidsen, Gunnar Hvarnes og Tom Victor Gausdal. I tillegg treffer vi Aleksander Vartdal, som vant første utgaven av Årets unge kokk i Mathallen og selvsagt Christian André Pettersen, Norges kandidat til Bocuse d’Or 2021.

– Selv om ikke alle detaljer er på plass ennå, kjenner jeg meg trygg på at dette blir en topp inspirasjonsdag, smiler Arne Sørvig.

Kort om kokkene:

Christian André Pettersen er Norges neste kandidat til Bocuse d’Or etter at han vant Årets kokk høsten 2019. Det er andre gang nordlendingen Pettersen deltar i Bocuse d’Or, etter at han med Team Norway i 2018 vant Europafinalen i Torino og i januar 2019 tok bronse i Verdensfinale.

Geir Skeie vant Europafinalen i 2008 da denne ble organisert for første gang i historien, og tok gullet i Verdensfinalen i Bocuse d’Or 2009. Skeie har legendestatus blant verdens konkurransekokker, og utvikler i dag, ut over egne restauranter i Sandefjord, fast casual-kjeden Pink Fish.

Gunnar Hvarnes vant selv bronse i Verdensfinalen i Lyon i 2011, og er i dag en av kokke-Norges sentrale faglige ledere gjennom sitt arbeid som rådgiver. Han coachet Christopher Davidsen og Christian André Pettersen til verdensfinalen i henholdsvis 2017 og 2019, og har vært Bocuseakademiets faglige leder siden 2015.

Tom Victor Gausdal er Bocuseakademiets styreleder, og med det President for Team Norway og Norges dommer i Bocuse d’Or 2021. Tom Victor har begått en rekke kokebøker, programmer og er til daglig medeier og faglig pådriver i Lava Oslo med sine 16 spisesteder og utesteder. Han vant sølv i Verdensfinalen Bocuse d’Or i 2005.

Bent Stiansen tok i 1993 tok Norges og Skandinavias aller første gullmedalje i Bocuse d’Or, og har siden vært en av landets ledende kokker gjennom sitt virke på Statholdergaarden og gjennom en utallige formidlingsoppgaver som egne kokebøker og fjernsynsprogrammer.

Christopher W. Davidsen vant sølv i Verdensfinalen i Lyon 2017 med blant annet avfallsproduktet «purrestokk», og ga med det denne råvaren, og norske grønnsaker, en helt ny status blant sine kokkekolleger internasjonalt. I dag driver han Speilsalen ved Hotell Britannia i Trondheim, i tillegg til sosialt engasjement gjennom pop-up’en Cafekafaen i Stavanger.

Powered by Labrador CMS