Sikrogn på gulløya.

NHO får hele verden «på besøk»

Globale smaker og lokale råvarer. Bocuse d’Or Norge er kulinarisk rådgiver for NHOs årsmiddag, og har hentet inspirasjon fra hele verden og kombinert det med gode norske råvarer.

Publisert

Middagen er en del av NHOs årskonferanse, med tema «Vi og verden».

– Maten til NHOs årsmiddag forteller historien om gode, norske råvarer og smaker fra hele verden. Norske kokker reiser mye, og med seg i bagasjen hjem har vi med oss kunnskap og inspirasjon som vi tar med oss inn på kjøkkenet og kombinerer med norske råvarer og identitet. Med årets meny har vi ønsket å fremheve godt håndverk og de beste, norske råvarene, sier Gunnar Hvarnes, som er faglig leder i Bocuse d’Or Norge, og som har utviklet menyen og oppskriftene.

Bredt utvalg

Salta og røykt rognpose med skreirogn, setterrømme, pepperrot fra Hasle gård og flatbrød fra Rørosbaker’n

På NHOs årsmiddag vil gjestene blant annet få servert:

- Lillesandcaprese med Sørlandsk mozzarella og Juanitatomater fra Lauvsnes Gartneri.

- Andelårstaco med andelår fra Re i Vestfold og Hot Midsummersauce fra Tau.

- Rørosrein Sahara med Reinsdyr fra Røros, Ras el Hanout-krydret som i Nord-Afrika og med syltede Hardangerepler.

- Sei Togarashi med «Sei Arctic Supreme» og reddiker i utvalg fra Roy Hasle.

- Batatas Nøtterøyano med søtpoteter fra Bjertnæs og Hoel på Nøtterøy.

- Salta og røykt rognpose med skreirogn, setterrømme, pepperrot fra Hasle gård og flatbrød fra Rørosbaker’n.

Powered by Labrador CMS