DØMMER: Rasmus Kofoed er en av dommerne i Årets Kokk 2019.

Stjernelag dømmer Årets Kokk 2019

De fem kokkene som kjemper om tittelen Årets Kokk 2019 er dagens stjerner, men det virkelige stjernelaget sitter på dommerbordet. Sjekk det A-laget som skal dømme konkurransen.

Publisert


Vinneren av Årets Kokk 2019 blir som kjent Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe 2020, og Bocuse d’Or i Lyon 2021. De det står mellom er Christian André Pettersen, Marius Dragsten Kjelsrud, Øyvind Bøe Dalelv, Filip August Bendi og Håvard Werkland. Satmlig fem er særdeles dyktige kokker, men du verden for en elite som sitter på dommerbordet.

SE OGSÅ: LIVE-SENDINGEN ER I GANG.

Blant annet finner vi åtte norske kokker fra Årets kokk-akademiet. Dette er Tom Victor Gausdal, Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa, Ørjan Johannessen, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen.

Som om det ikke er nok har de fått med seg gjestedommerne Esben Holmboe Bang fra Maaemo, Rasmus Kofoed fra Geranium, Matti Jämsen fra Soromnoo og Sebastian Gilbrand fra Gibrands Gastronomi i smaksdommerpanelet.

Kjetil Gundersen fra Norske Kokkers Landsforening og den danske Bocusekokken Jens Petter Kolbeck er kjøkkendommere.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Årets Unge Kokk 2019

STJERNER: Bent Stiansen, René Fagerhøi og Rasmus Kofoed er i gang med vurderingen i Årets Unge Kokk 2019. Foto: Skjermdump livestream fra Stiftelsen Årets Kokk.

Danskene Kamilla Seidler fra Lola og Rasmus Kofoed blir, sammen de prisbelønte norske kokkene Kari Innerå og Renee Fagerhøi, gjestedommere i konkurransene Årets unge kokk. Dommerjobben i Årets unge kokk skal de gjøre sammen med Bocusekokkene Bent Stiansen, Tom Victor Gausdal og Christopher W. Davidsen, samt Gunnar Jensen. De to sistnevnte som kjøkkendommere.

De norske Bocusekokkene er medlemmer i Årets kokk-akademiet. Akademiet består av de 14 norske kokkene som har konkurrert i Lyon siden 1987. I år sitter ni av dem i dommerpanelet.

- Vi er utrolig stolte over å kunne presentere et slikt stjernelag av mesterkokker til å dømme konkurransene Årets kokk og Årets unge kokk. Kokkene i dommerpanelet kjennetegnes av en tydelig og innovativ matfilosofi og en enorm faglig dyktighet, forteller Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Årets kokk.

Presentasjon av gjestedommerne

Esben Holmboe Bang er eier og kjøkkensjef på 3-stjerners restauranten Maaemo i Oslo. Hans matfilosofi å skape opplevelser med rene, norske smaker.

Rasmus Kofoed er eier og kjøkkensjef ved 3-stjerners restauranten Geranium i København. Han har vunnet gull, sølv og bronse i Bocuse d’Or, og var coach for det danske teamet som tok gull i Bocuse d’Or i januar 2019. Geranium er nr. 5 på Worlds 50 Best Restaurants listen.

Finske Matti Jämsen har jobbet på flere topprestauranter i Finland og internasjonalt, inkludert Bagatelle i Oslo. Han kom på 4. plass i Bocuse d’Or i 2015, samme år som Ørjan Johannessen tok gull, og er nå president for det finske Bocuse d’Or-teamet.

Den danske kokken Kamilla Seidler har vært sjefskokk på restaurant Gustu i La Paz Bolivia, og i 2016 ble hun kåret til «Latin America’s Best Female Chef». Nå er hun tilbake i København for å åpne restauranten Lola.

Kari Innerå er en prisbelønt kokk som har vunnet både nordisk og olympisk mesterskap i kokkekunst, og vant gull i Årets Hulda i 2007. I mai åpnet hun Brasseri Rivoli i Oslo.

Renee Fagerhøi driver Bula Bistro i Trondheim, og ble i 2018 kåret til Årets kjøkkensjef for sin fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap.

Sebastian Gibrand er Sølvvinner fra Bocused'Or 2019. Hans kjøkkenerfaring inkluderer store kjøkken om OaxenKro og RestaurangFranzén. For tiden driver han GibrandsGastronomi i Stockholm. 

Gunnar Jensen jobber for tiden som kjøkkensjef på Mathallen Tromsø, hvor han også er medeier. På fritiden er han kaptein på Det Norske Kokkelandslaget Junior, for årene 2019-2020.

Jens Peter Kolbeck er kanskje Danmarks mest kjente og internasjonale kokk. Han tok sølv i Bocuse d’Or 1993 – bak Bent Stiansen som tok gull. Han har arbeidet på noen av Frankrikes beste restauranter, og har jobbet som kjøkkensjef ved Det danske slott.

Kjetil Gundersen jobber i dag som key-account for Bama Storkjøkken. Han har vært rådgivende kokk ved Gastronomisk institutt, og er sertifisert WACS-dommer på A-nivå. Han har vært dommer i en rekke internasjonale konkurranser.

Powered by Labrador CMS