KLARE: Tilbakemeldingene fra det norske laget er at det er en spennende oppgave de skal i gang med.

Grønnsaks- og skjellfest i Bocuse d'Or 2019

Christian André Pettersen og Team CAP må bryne seg på en urklassisk fransk rett under Bocuse d Or-finalen i Lyon i januar.

Publisert

Bocuse d’Or utfordrer deltakerne med fornyelse av en klassisk fransk rett i verdensfinalen i januar. I dag ble det nemlig kjent at tallerkenretten kandidat Christian André Pettersen og de andre finalistene skal tilberede, er en chartreuse med skjell og grønnsaker.

Chartreuse er en klassisk fransk rett og i verdensfinalen i januar skal den bestå av grønnsaker, kamskjell, blåskjell, østers og hjerteskjell.

SÅNN?: Om Christian André Pettersen kommer til å løse sin Chartreuse slik er vel tvilsomt, men slik KAN det i alle fall gjøres.

Kalvecarré og andre stykningsdeler fra kalv er hovedråvare i fatretten. Både tallerkenretten og fatretten skal serveres til konkurransens 14 dommere.

– Dette er en spennende utfordring. Vi får brynt oss på en urklassisk oppskrift som skal presenteres i en moderne versjon for verdens mest kresne publikum. Teamet mitt og jeg er klare, sier kandidat Christian André Pettersen.

- En god utfordring

Også coach Gunnar Hvarnes ser frem til å utforske oppgaven.

– Chartreuse er en klassisk rett i det franske kjøkken. Det er en dome, eller kake i mangel på et bedre ord, der ingrediensene legges pent i sammen i en form som så varmebehandles og skjæres i stykker til servering. Vi skal bruke skjell og grønnsaker. Oppgaven er en god utfordring, vi må skape god balanse i smaker, tekstur og utseende med råvarer som har svært ulike utgangspunkt som koketider og smaksgrunnlag. Nå skal vi brette opp ermene og kjøre på, forteller coach Gunnar Hvarnes.

ELLER SÅNN?: I så fall snakker vi om franskmennenes svar på den norske klassikeren "Cabaret", bare uten aspik.

– En hyllest

– Denne retten er valgt som en hyllest til Joël Robuchon, en av Frankrikes største kokker som gjennom sin karriere har hatt flest Michelin-stjerner i verden. Robuchon moderniserte mester-retter innen det tradisjonelle franske kjøkkenet, og kandidatene inviteres til å følge i hans fotspor ved å gjenskape chartreuse på nye måter, sier kokk Regis Marcon, president for Bocuse d’Ors internasjonale organisasjonskomite.

Team Norway, bestående av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes, tok gull i Bocuse d’Or Europa i juni.

Nå er teamet igjen samlet på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotel i Sandnes med det mål om å komme på pallen i Lyon i januar.

Tidligere denne måneden ble det kjent i hvilken rekkefølge de ulike nasjonene skal i aksjon. Team Norway skal i aksjon på konkurransens første dag, tirsdag 29. januar.

Powered by Labrador CMS