ALIPAY: Fra nyttår kan turister på bergenske Thon-hoteller bruker betalingsløsningen Alipay for å gjøre opp.

Thon ruster for Kina-trafikk

Fire Thon-hoteller i Bergen tar i bruk betalingsløsningen Alipay fra januar 2019. Først og fremst legges det da til rette for kinesiske turister.

Publisert

Etter nyttår kan betalingsløsningen Alipay benyttes på alle Thon-hotellene i Bergen, og hotellkjeden planlegger nå å rulle ut løsningen i hele kjeden.

− I Thon Hotels ønsker vi å være ledende på teknologi i det norske hotellmarkedet og målet vårt er å gjøre hverdagen til den reisende enklere gjennom våre løsninger – uansett hvor du kommer fra. Thon Hotels har mange kinesiske turister, og det er fint å kunne tilby en betalingsløsning som de kjenner godt fra før. Vi gleder oss over denne lanseringen og veien videre sammen med Vipps og Alipay, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Det er Vipps som nå har inngått et strategisk samarbeid med den kinesiske betalingstjenesten Alipay.

Thon-sjef Morten Thorvaldsen er glad for å kunne tilby en ny betalingsløsning.

− Konkurransen innen betaling blir mer og mer global, og vi mener at partnerskap med andre aktører gir brukerne våre de beste løsningene, sier Berit Svendsen, som leder Vipps’ internasjonale satsning.

Enklere for utenladske turister

Vipps ble lansert som betalingsløsning på nettsiden til Thon Hotels allerede i mars 2017 - som den første hotellkjeden i Norge. Thon Hotels samarbeider med Vipps igjen for å ta i bruk Alipay på hotellene.

− Vipps som betalingsløsning på thonhotels.no fungerer veldig bra. Dette er en populær tjeneste som forenkler hverdagen for våre norske gjester. Med Alipay som betalingsmetode gjør vi reisen enklere for mange av våre utenlandske gjester. De slipper blant annet å tenke på valutaomregning, kontantuttak og føring av dagbudsjetter. De kan heller bruke tiden sin på det som betyr noe - å virkelig nyte opplevelsen av å være på et nytt sted, sier Espen Grotmoll som er digital løsningsansvarlig i Olav Thon Gruppen.

De fire hotellene i Bergen som tar i bruk Alipay først er Thon Hotel Rosenkrantz Bergen, Thon Hotel Orion, Thon Hotel Bristol Bergen, Thon Hotel Bergen Airport.

Powered by Labrador CMS