Denne er en av verdens beste

Den bergenske ginen Bareksten erobrer verden og tok dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition.

Publisert

Den norskproduserte gin-merket Bareksten Botanical Gin fikk nylig utmekelsen dobbelt gull i den renommerte konkurransen San Francisco World Spirits Competition. Kriteriet for utmerkelsen er at samtlige 42 dommere plukker ut produktet til den høythengende "Double Gold Award". Prisen er en stor anerkjennelse for brennevinsprodusenten Stig Bareksten og Oss Craft Distillery i Bergen, og plasserer både produsenten og gin-merket i verdenstoppen.

– Konkurransen i San Francisco er verdenskjent og ansett som en av de mest respekterte i bransjen. Vi er selvsagt utrolig fornøyde med å bli anerkjent i dette sjiktet, og håper det kan åpne flere dører for både oss og andre brennevinsprodusenter fra Norge, sier Stig Bareksten.

SJEF: Stig Bareksten er brennevinsprodusenten med USA-suksess.

Bareksten Botanical Gin har sitt utspring i Oss Craft Destillery på Flesland i Bergen. Stig Bareksten selv, var også tidligere en av grunnleggerne av Det Norske Brenneri som bl.a. produserte merkene Arvesølvet (akevitt), Eiktyrne (Norges første whisky) og Harahorn Gin.

Hjemmesnekret

I 2016 åpnet den tidligere bokseren og prisbelønte bartenderen sitt eget destilleri på Flesland i hjembyen Bergen. Bareksten Gin skiller seg ut med utstrakt bruk av hjemmesankede krydre, urter og blomster med et lokalt og nasjonalt tilsnitt, og har av den grunnen fått merkelappen botanical gin.

– Vi har alltid villet lage verdens beste sprit og var selvsagt sikre på at vi kunne klare det – nå er det offisielt! Gullet i San Francisco er en anerkjennelse av alt det harde arbeidet vi har lagt ned i Bareksten, og et bevis på at det faktisk er mulig å lage produkter av høyeste, internasjonale kvalitet også i Norge, sier Bareksten.

Han merker nå en stadig økende interesse rundt norsk sprit internasjonalt, og tror det er et sterkt fokus på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk som får verden til å sperre øynene opp.

– Bergen er Norges vugge

Hos Oss Craft Distillery er det stort fokus på rene smaker og gammelt håndverk – Bareksten Gin er den første brennevinet fra Bergen på nesten 180 år. Etterspørselen fra resten av verden er stor, og Bareksten er nå å finne på verdensmarkedet. Medgründer og investor, Hans-Petter Eikeland i Bergen Group, er godt fornøyd med oppmerksomheten Oss Craft Destillery og byen Bergen får som følge hederen:

– Bergen er historisk sett Norges vugge når det kommer til brennevin, og for under 200 år siden lå det hele seks brennerier bare i byens sentrum. Vi er utrolig stolte av å få være med å sette Bergen på kartet, og å bringe solid, norsk håndverk og kvalitet ut i verden, sier Eikeland.

Powered by Labrador CMS