JUBEL: Christian André Pettersen kunne endelig slippe jubelen løs.
JUBEL: Christian André Pettersen kunne endelig slippe jubelen løs. (Trygve Indrelid/NTB)

Pettersen er Årets Kokk 2019

Christian André Pettersen skal igjen representere Norge under Bocuse d´Or i 2020 og 2021. Det ble klart etter dagens konkurranse i Årets Kokk 2019.


Så fikk han en ny sjanse, en sjanse han har drømt om siden bronsen i Lyon sist. Han var av mange holdt som forhåndsfavoritt og hadde et stort press på sine skuldre. Likevel innfridde han da det gjaldt som mest og slo samtlige konkurrenter.

- Det har vært en jævlig utfordrende oppgave og mye trening. Jeg har alltid vært mest fornøyd med vaktelretten, den satt. Seien har vært en utfordring, sa Pettersen til konkurransens egen tv-sending etter konkurransen.

Han var aldri i tvil om det var riktig å melde seg på igjen.

- Jeg har et driv i meg som sier at dette skal jeg drive med. Ikke alt funket sist da det ble bronse i Lyon, så vi må gå for det igjen. 

Han passet også på å gi ros til sin medhjelper, commis Even Strandbråten Sørum.

- Commisen har funket veldig bra hele veien. Vi har hatt et bra samarbeid.

Nå skal det slappes av litt.

- Det kreves enormt mye i en lang periode så det skal bli godt å være med den nærmeste gjengen min.

Fornøyd Hellstrøm

Kokkelegenden Eyvind Hellstrøm var meget imponert over nivået i konkurransen.

- En fantastisk konkurranse, med et skyhøyt nivå. Alle kunne vunnet. Det er tøffere her enn i EM-finalen. Her handler det kun om vinn og forsvinn og det er brutalt, sa Hellstrøm fra podiet.

En lang drøm

30-åringen fra Bodø er en av Norges mest erfarne konkurransekokker. Han har deltatt i svært mange konkurranser, inkludert Bocuse d’Or, hvor han tok et overlegent gull i Europafinalen i 2018, og en sterk tredjeplass i verdensfinalen i Lyon 2019. Å stå øverst på pallen i Lyon har vært en drøm og ambisjon i over 20 år, og det er derfor han igjen deltar i Årets kokk. Pettersen startet i 2007 som lærling hos Bocuse-kokk Charles Tjessem, hvor han siden gikk gradene frem til 2012, da han ble rekruttert til Spiseriet Stavanger Konserthus. I perioden 2017 til 2019 var han kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, og i dag jobber han på Fisketorget i Stavanger.

Mange priser

Disse fikk priser og utmerkelser under kveldens seremoni:

Årets Kokk 2019:
1. plass: Christian Andre Pettersen (Team CAP)
2. plass: Filip August Bendi (Team Bendi).
3. 
plass: Øyvind Bøe Dalelv (Team Dalelv)

Beste geografisk identitet: Filip August Bendi (Team Bendi)

Beste commis: Eline Sofie Sunde (Team Bendi)

Årets kokk bærekraftspris: Marius Dragsten Kjelsrud (Team MDK)

Årets unge kokk

Årets unge kokk 2019:
1. plass: Aleksander Løkkeberg Vartdal (Team Vartdal)
2. plass: Aron Espeland (Team Aron)
3. plass: Runar Helgeland (Team R.H Norway)

Beste commis: Sebastian Skauen Johnsen (Team Vartdal)

Beste ganefryd: Håvard Werkland (Team Werkland)

Til toppen