NYTT HOTELL: Fasaden på det nye hotellet vil skille seg ut fra den gamle delen, vurdert etter denne illustrasjonen.

Ørjan Johannessen bygger nytt hotell

– Vi skal skape kulinariske konsepter med høye ambisjoner, sier mesterkokken.

Det er til Bergens Tidende (BT) at Johannessen kommer med uttalelsen.

Bocuse d’Or-vinneren og familiens nye hotell har en budsjettramme på 125 millioner kroner. Dette melder lokalavisen Marsteinen.

Til BT sier Ørjan at hotellet er en drøm familien Johannessen har hatt i mange år. Nå er hotellet i ferd med å bli reist, slår han fast.

MESTERKOKK: Ørjan Johannessen under Bocuse d'Or i 2015, der han vant og ble kåret til verdens beste kokk.

24 nye rom

Det nye hotellet skal selvfølgelig oppføres på familiens hjemsted, Bekkjarvik, der Johannessens i flere år har drevet gjestgiveri og restaurant.

Nybygget får 24 rom. Til sammen vil familien Johannessen kunne innkvartere 200 gjester i Bekkjarvik.

Den øverste etasjen i hotellet, samt en takterrasse på 130 kvadrat, er viet restaurantdrift. Restauranten har fått navnet Mirabelle etter mesterkokkens datter.

Michelin-stjerne?

BT spekulerer i om Bekkjarvik vil få sin første Michelin-restaurant om ikke lenge. Til det svarer verdensmesteren i kokkekunst:

– Vi får nå se. Vi skal skape kulinariske konsepter med høye ambisjoner. Det blir en kvalitetstung lekegrind for våre kokker. Michelin-stjerner er dessverre ikke noe man kan bestille, men noe man må gjøre seg fortjent til.

Det nye hotellet skal står klart i mai/juni 2023.

GJESTGIVERI: Familien uten Ørjan, på trappa foran dagens Bekkjarvik Gjestgiveri. I midten, Ørjans bror Arnt som ble kåret til årets kjøkkensjef i 2014.

Fra takterrassen blir det panoramautsikt mot Folgefonna, Siggjo, Kongsen og Ulriken. Hotellet er tegnet av arkitekten Ajas Mellbye i Mellbye Arkitektur som også er aktuelle med Scandic Holmenkollen Park.

Klart seg godt

Gjestgiveriet i Bekkjarvik har ifølge BT klart seg godt gjennom pandemiårene. Det ble satt ny omsetningsrekord sommer og høst i 2020. I dag er det 35–40 ansatte.

Familien kjøpte ifølge BT tomten for det nye hotellet for ti år siden og har latt planene modnes frem til nå.

Powered by Labrador CMS