Størst mellom Oslo og Stavanger

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Når Rica Park Hotel Sandefjords nye fløy offisielt åpner i dag, tar hotellet skrittet opp blant de aller største konferansehotellene i landet.

Med 118 nye rom i nyoppførte Parkfløyen har Rica Park Hotel Sandefjord nå en kapasitet på totalt 350 rom og 680 senger. Hele 33.000 kvadratmeter med hotellrom, konferansesaler, restaurant, bar og velværeavdeling står til rådighet for hotellets gjester. Hotellet har lenge vært størst i hvalfangerbyen, men nå er hotellet også størst i Vestfold. Faktisk er Rica Park Hotel Sandefjord det største hotellet mellom Oslo og Stavanger.

Rom med utsikt. (Foto: Atle Møller)

 

I følge hotelldirektør Thomas Ødegård er fordelen med den økte kapasiteten på overnatting åpenbar. – Nå slipper de virkelig store konferansene å måtte spre seg på flere hoteller som tidligere. Vi har merket en stor økning i interessen for hotellet fra flere av de store nasjonale kundene som har resultert i rekordmange forespørsler den siste tiden. De første gjestene sjekket inn i den nye fløyen allerede i forrige uke, selv om offisiell åpning ikke finner sted før 30. april. Reaksjonene fra fornøyde gjester har ikke latt vente på seg. – Vi har bevisst bygget den nye fløyen med de samme kvalitetene som gjester alltid har satt pris på ved vårt hotell som lyse, romslige rom og utsikt mot fjord og park. Tilbakemeldingene har også så langt vært utelukkende positive, sier en fornøyd hotelldirektør i en pressemelding.

«Hoppet etter Wirkola» Det er arkitekt Truls Thorenfeldt som har tegnet den nye fløyen. En oppgave han har gått til med stor ydmykhet. Hotellets hovedbygning er nemlig tegnet av ingen ringere enn Arnstein Arneberg, mannen bak blant annet Oslo Rådhus, Skaugum og Sikkerhetsrådets møtesal i FN-bygningen. Thorenfeldt har i sitt arbeide skapt et nytt bygg, som passer godt til eksisterende historiske bygninger. Han har også tidligere jobbet mye med Rica Park Hotel Sandefjord. Parkfløyen er bygget som et frittstående tilbygg, men der gjester fortsatt kan gå fra hoveddelen til nybygget under tak.

 

Gull og marmor

Ved Rica Park Hotel Sandefjord er man vant til å tenke stort og flott. Hvalfangstgründeren Anders Jahre og andre Sandefjord-investorer, som på slutten av 50-tallet førte opp hotellet, sparte ikke på noe. Det ble bygget 2000 kvadratmeter med selskapslokaler på Park Hotel, og hotellet ble kåret til landets flotteste hotell på det tidspunktet.

– Hotellet ble faktisk en turistattraksjon i seg selv, og det ble satt opp bussturer fra Rådhusplassen i Oslo for å se på hotellet, forteller Ødegård. Det gikk gjetord om et hotell dekorert med skinnende gull, marmor og håndlaget italiensk murstein. Dørene gikk opp av seg selv, og i kjelleren fant man Norges første parkeringshus.

Parkfløyen. (Foto: Atle Møller)

 

Ikke minst ble besøkende fra Oslo servert en eksotisk meny – kylling med pommes frites. I dag er hotellet en del av Rica Hotels’ satsing «Lokalmat på menyen». Som «lokalmathotell» er mange av rettene basert på lokale råvarer av høy kvalitet som for eksempel kortreist sjømat, svin, and, urter og grønnsaker.

Fakta Rica Park Hotel Sandefjord

• Oppført i 1959

• Arkitekt Arnstein Arneberg, nybygget er tegnet av Truls Thorenfeldt

• Eies av Park Hotel Ans

• Drives av Rica Hotels

• 350 rom, hvorav 118 rom i nye Parkfløyen

• Konferansekapasitet på 800 personer

• Interkontinentalt klassisk hotell

• Stor selskapsavdeling

Teaser:

Når Rica Park Hotel Sandefjords nye fløy offisielt åpner i dag, tar hotellet skrittet opp blant de aller største konferansehotellene i landet.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Rica Park Hotel Sandefjord. (Foto: Atle Møller)