Julesmak i flytende form

Den kjente og kjære pepperkaken er inspirasjonen til denne nye likøren fra Arcus, Shoot Funky Gingerbread.

Publisert

Blant julens søte kakefavoritter er det liten tvil om at den gylne, sprø pepperkaken troner på toppen. I alle fall når det gjelder i kvantitet. 

Men fra og med i år vil det også være mulig å nyte julens krydrede gleder i flytende form - som likør.

Pepperkake-cocktail?

Så har du ikke tid (eller lyst) til å bake julekaker, men likevel ønsker å servere den gode julestemningen til venner og familie i juleselskapet – kan du heller by på en spennende pepperkake-cocktail. For akkurat som kaken, er også likøren søt og krydret med alt vi forbinder med den mest populære julebaksten i Norge.

Shoot Funky Gingerbread er en vodka-basert likør som kanskje passer perfekt som shot på julebordet. Eventuelt kan den nytes som ingrediens i en cocktail, da den er krydret med assosiasjoner til jul og pepperkaker. Duften er søt, med hint av kanel, ingefær og nellik.

Shoot Funky Gingerbread er lys brun i fargen og har en alkoholstyrke på 15 %.

400 år lang historie

Sammen med kringler, finere brødsorter og kavringer, gjorde pepperkaken sin inntreden i Norge på 1600-tallet. Sammen med kringler, finere brødsorter og kavringer, gjorde pepperkaken sin inntreden i Norge på 1600-tallet. Pepperkakene ble ofte bakt av nonner, og de ble solgt som medisin for ymse planer på apotekene. Unionskongen Hans (1455-1513) ble anbefalt å spise pepperkaker mot det dårlige humøret sitt av doktoren, og enda lever myten om at man blir snill av å spise pepperkaker.

Frister det med en pepperkake-dram?

Pris: 149,90kr
Vinmonopolnr: 7931302
Alk: 15%
Vol: 50cl

Powered by Labrador CMS