KLAR TALE: Ole Sorang har jobbet med reiseliv og hotell i mange år, og mener de skandinaviske landene må samarbeide for å lokke flere turister til landene.

Radisson-direktør etterlyser tettere skandinavisk samarbeid

– Vi er åpne for initiativ, sier Visit Oslo.

Publisert Sist oppdatert

KØBENHAVN:

Markedsdirektør i Radisson Hotel Group for Nord- og Vest-Europa, Ole Sorang (56), har mange års erfaring fra hotellbransjen, og var tidligere markedsdirektør for Københavns offisielle turistorganisasjon, Wonderful Copenhagen.

LES OGSÅ: Slik er Helene Hallre sin ledelsesfilosofi

Vi møter den blide dansken på det som i sin tid var verdens første designhotell i den danske hovedstaden, Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen.

Hardt arbeid over tid

Sorang forteller at det er knallhard konkurranse blant hotellene i byen, men at alle samarbeider fordi de har et felles mål: Turisme!

– Turistene reiser ikke til København på grunn av hotellene, de ønsker å utforske byen. Selv om turismen har hatt en eventyrlig vekst de siste årene, har vi mye mer å gå på. Det er målrettet og hardt arbeid over mange år som vi nå ser resultatene av, sier han.

Ole er engasjert. Og brenner for bransjen. Nå ønsker han et tettere samarbeid blant de skandinaviske landene.

LES OGSÅ: Rudi gjør karriere i Radisson

– Selv om alle tre hovedstedene står for ulike opplevelser hadde vi alle vært tjent med et samarbeid. Tyskland, Frankrike og England har en felles plan og et samarbeid. Da bør også vi klare det, sier han.

Samlet brand

Han fortsetter:

Markedssjef i Visit Oslo, Anne-Signe Fagereng.

– Skandinavia har et uforløst potensiale og globalt vil vi i ulike sammenhenger stå sterkere som et samlet brand, spesielt når vi skal konkurrere mot Canada, USA, Maldivene, Sør-Afrika, Australia og de asiatiske landene. Det er kanskje ikke politisk korrekt å si at «vi skal samarbeide med Danmark om turisme» - men jeg er overbevist at dette ville gitt bedre resultater for alle.

LES OGSÅ: Bli med inn i Norges dyreste villa

Markedssjef i Visit Oslo, Anne-Signe Fagereng, synes innspillet fra Sorang er positivt.

– Jeg støtter ideen om mer felles samarbeid i profileringen mot fjerne markeder, og har troen på at dette kan styrke Oslo og de andre skandinaviske landene. Jeg er åpen for initiativ, sier hun.

Powered by Labrador CMS