Asmund Haare grunnla hotellkjeden First Hotels i 1993, og kontrollerer 74 prosent av aksjene i Flying Elephant.

Flying Elephant inngår samarbeid med svensk investeringsselskap

Selger 51 prosent av aksjene i datterkonsernet Host Property AB. 

Publisert Sist oppdatert

Asmund Haare:

Spydeberg-karen startet First Hotels i 1993 og hadde på det meste gjennom franschise-virksomheten i First Hotels over 60 hoteller. I dag er forretningsmannen blitt 74 år. Selskapet Flying Elephant, hvor Haare kontrollererer 74 prosent av aksjene, eier i dag 11 hotelleiendommer i Norge, Sverige og Danmark. Haare er bosatt på Nesøya, har fire barn og er fortsatt aktiv investor.

I et intervju med Hotellmagasinet i sommer, uttalte grunnleggeren av First Hotels og mannen med størst aksjepost i Flying Elephant, Asmund Haare, at selskapet de siste årene har utviklet seg i riktig retning.  

Konsernsjef i Flying Elephant, Anders Moe.

Nå er det klart at Flying Elephant  selger 51 prosent av aksjene i datterkonsernet Host Property AB. 

Det siste året har Flying Elephant jobbet med å finne en ny partner som kan bidra både finansielt og med utvikling og vekst av porteføljen. Handelen med Gelba innebærer ikke bare en refinansiering, men at selskapets finansielle stilling styrkes og starten på en videreutvikling av hele eiendomsporteføljen, heter det i en pressemelding fra Flying Elephant. 

– Vi har i lengre tid lett etter en samarbeidspartner som kan bidra både økonomisk og med kunnskap, erfaring og forretningssans når det gjelder eiendomsutvikling. Gelba som vi har kjent lenge er den perfekte matchen for oss, sier konsernsjef i Flying Elephant, Anders Moe.

Gelba Mangement AB er et svensk investeringsselskap som eies av Per Taube og ledes av Leif West. Deres portefølje består blant annet av store eierandeler i Arlandastad Group, Moment Group,Sturebadet og industrikonsernet Surewood Housing.

– Eiendomsporteføljen har et veldig stort potensial, i tllegg har selskapets eier Per Taube og Asmund Haare vært nære venner i mange år, så vi går inn i virksomheten med storentusiasme,  sier konsernsjef i Gelba Group, Leif West.

Flying Elephant sine selskaper Gest Hotels og Host vil henholdsvis fortsette som hoteloperatør og eiendomsforvalter. Transaksjonen har ingen innvirkning på Host sin øvrige portefølje eller virksomhet.

Colliers hadde mandat på transaksjonsprosessen i forbindelse med realiseringer i Host Property AB

Powered by Labrador CMS