Stjernenavn til Amerikalinjen

Når Oslos nye stolthet Amerikalinjen åpner 15. mars, er det ingen som behøver å bekymre seg for hverken vått eller tørt. Hotellet har nemlig rekruttert nøkkelmedarbeidere fra øverste hylle.

Publisert

Petter Stordalens nye boutiquehotell, Amerikalinjen, har sikret seg to meget meritterte navn til rollene som kjøkkensjef og bar manager. 

På matsiden er Steffen Hansen ansatt som kjøkkensjef fra 1. desember. Hansen var blant annet med på å starte Vaaghals og hadde også ansvaret for å utvikle Grefsenkollen fra en litt «avansert vaffelbod» til et sted gjestene bokstavelig talt kan nyte kulinariske høydepunkter. Han var kjøkkensjef ved begge steder. Hansen har også uvurderlig erfaring fra stjernerestauranter som The Ritz Hotel Restaurant i London, samt Marcus Wearing i London og Matsalen i Stockholm. De to sistnevnte hadde begge to stjerner i Michelin-guiden mens Hansen var der.

Steffen Hansen kommer fra Astral og blir ny kjøkkensjef.

– En ære

35-åringen kommer nå fra rollen som kjøkkensjef på Oslo-restauranten Astral, som i skrivende stund er rangert som nummer 12 av norske restauranter i matguiden White Guide.
– Jeg er ekstremt fornøyd med å ha kapret Steffen. Han har bevist gang på gang at han tilhører toppsjiktet av norske kokker. Dessuten har han en uvurderlige erfaring fra oppstart av flere restauranter med å etablere dem i toppen av det restaurant-Norge har å tilby, sier Ørjan Lundmark, Food & Wine Director på Amerikalinjen.

Hovedpersonen selv er ikke mindre ekstatisk.

– Amerikalinjen er i mine øyne landets mest spennende hotellprosjekt akkurat nå. Det er rett og slett en drømmejobb for meg som i hele min karriere har jobbet med det norske kjøkkenet. Nå gleder jeg til å finne nye uttrykk i spennet mellom Norge og Amerika. Matopplevelsen skal ikke bare være en attraksjon for hotellets gjester, men forhåpentligvis også byens befolkning. Vi må ha hårete mål og en av drømmene våre er å øke interessen for Oslo som destinasjon for «foodies» fra hele verden, sier Steffen Hansen.

Slavomir Kytka har vært barsjef på ISM og Thief Bar og blir nå ny barsjef på Pier 42.

Stjerne bak baren

På barsiden er det Slavomir Kytka som skal overraske gjestene. Kytka – opprinnelig fra Slovakia – er kjent som en av landets desidert største bartendernavn og merittlisten i internasjonale konkurranser er svært omfattende. Blant annet vant han Europafinalen for Pisco Waqar i 2017, han vant konkurranser for både Merlet og Jägermeister i 2016 og Beefeater året før.

Men det er ikke «bare» særdeles sterke resultater i konkurranser Kytka er kjent for. Nå sist kommer han fra stillingen som Bar Manager på Ism i Oslo, viden kjent for sitt ekstraordinært høye nivå og kreativitet. Tidligere har han jobbet både på The Thief og flere velkjente steder i London, blant annet Scarfes Bar, Duck & Waffle, Sanderson Hotel og Floridita.

– Jeg er ufattelig stolt over å bli en del av Amerikalinjen og her har vi en ekstraordinær mulighet til å skape noe stort og annerledes i en bygning som oser historie. Vi skal skape noe nytt, midt i hjertet av Oslo og jeg ser virkelig frem til å samarbeide med nye, fantastiske kolleger og å starte en ny æra, sier Kytka.

Pier 42 var stedet de norske utvandrerne kom til i USA, og siden «rollene nå snus», gleder teamet på Amerikalinjen seg over å ha en fantastisk kapasitet i baren.
– For min del er jeg utrolig glad for å få en av Europas beste bartendere med på laget! Han vil rett og slett sette Pier 42 på kartet som en av de beste cocktail-barene i Scandinavia fra dag én, jubler Ørjan Lundmark, Food & Wine Director på Amerikalinjen.

Powered by Labrador CMS