100 ROM VED E18: Slik ser utbyggerne for seg det nye hotellet som ligger midt mellom Oslo og Årjäng. Illustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter

Klart for nytt kjempehotell

Mer mangfold i Indre Østfold! Nå får endelig distriktet et skikkelig hotell. Det skal bygges på Brennemoen i Eidsberg kommune og stå ferdig i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Alt er nå klart for etablering av et stort konferansehotell på Brennemoen – tett på E18 midt mellom Mysen og Askim.

Hotellet får ca. 100 rom og 200 senger fordelt på tre etasjer. I tillegg blir det restaurant med plass til ca. 110 gjester og en konferansesal for nærmere 200, samt en rekke grupperom. Videre kommer treningsrom og uteområde med det lokalavisen Smaalenene omtaler som «en fantastisk utsikt fra Monaryggen sørover Glommadalen mot Sarpsborg».

- Tidlig julegave

SATSER PÅ KONFERANSER: Det nye hotellet vil bli et utpreget konferansehotell. det er ikke klart hvilket selskap som skal drifte hotellet.

Det er hotellgründer og eiendomsutvikler Kristian Adolfsen som står bak det nye hotellet som har vært planlagt i mange år.

- Dette er som en tidlig julegave til innbyggere, næringsliv, idrett, kulturaktører og alle andre i Indre Østfold som har ventet på et slikt hotell i flere tiår, sier ordfører Erik Unaas i Eidsberg kommune i en pressemelding sendt ut lille julaften.

Rundt det sentrale Brennemoen-krysset – med 45 minutter reiseavstand til både til Oslo og shopping-eldoradoet Årjäng i Sverige - ventes også flere større utbygginger de neste årene.

Her planlegger også Teamkraft Sør å bygge et av Norges største klatre- og opplevelsestårn.

20 årsverk

Like før jul ble de siste kontraktene signert mellom Brennemoen Eiendom AS (Adolfsen-gruppen), grunneier Eidsberg kommune og hovedentreprenør NCC.

Hotelldriften vil kreve ca. 20 årsverk med hel- og deltidsansatte.

Arbeidene med å reise det nye hotellet starter i mars.

Ifølge Smaalenene har det de siste 30 årene vært planlagt et titall ulike hoteller i Indre Østfold. Én etter én har prosjektene falt. Det som står igjen, i tillegg til Brennemoen, er Coops planer om hotell i Askim.

Powered by Labrador CMS