Norsk sjømat-akevitt

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Akevittdrikkere og Vinmonopolet har lenge etterlyst en lys akevitt som kan passe til sjømat, og nå er følgesvennen til både fisk og skalldyr kommet. 

I en spørreundersøkelse kom det frem at 23 prosent har prøvd eller kunne tenke seg å prøve akevitt til fisk og skalldyr, 

viser tall fra Norstat. Ifølge en pressemelding har også Vinmonopolet hatt et ønske om å kunne tilby en sommerlig lys type akevitt. Det var Arcus som til slutt vant frem med Løitens Fisk & Skalldyr Aquavit. Akevitten har duft preget av sitrus, fennikel, karve og ingefær, og skal være lett å like etter som den ikke er like tøff på krydder og har et behagelig alkoholanslag. Akevitten er ikke fatmodnet og nytes best lett avkjølt. 

Her er et par foreslåtte oppskrifter som passer til akevitten med følge av en lys øl:

 

Laksetartar på crostinis

300 gram laks

1-2 ss sennep dijon

2 ts pepperrot

4 ss gressløk hakket

2 ss estragon hakket (evt dill)

1 ss olivenolje.

Salt, pepper og sitron.

 

Fremgangsmåte: Skjær opp laksen i terninger, riv over pepperroten og ha i øvrige ingredienser. Rør dette godt sammen og legg en god skje oppå en crostinis.

 

Kongekrabbe på grill med hvitløksmør

400 gram renset krabbekjøtt (rått)

1 ss solsikkeolje

 

Fremgangsmåte: Gni kjøttet inn med oljen. Varm opp grillen (pannen) og legg kjøttet på risten. La det ligge til det har fått et tydelig grillmønster og grillsmak før du snur den. La kjøttet ettersteke og trekk det ferdig i hvitløksmøret.

 

Løitens Fisk & Skalldyr Aquavit er å finne på de fleste Vinmonopolene.

Main Image:
Thumbnail Image: