Kokkelærlinger gjør det sterkt

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Joachim og Jonathan stakk av med seieren i NM i kokkekunst for lærlinger i februar.  I april sto menyen deres til tredjeplass i nordisk mesterskap for kokkelærlinger i København.

Joachim Lindgren (19) fra Kråkstad og lagkamerat Jonathan Kolbu (19) fra Son er godt fornøyde med resultatet, heter det på NKL’s hjemmeside.

– Det føles veldig bra og vi er godt fornøyde, sier Lindgren og legger til:

– Jeg tror vi tok tredjeplassen fordi vi lagde bra mat, sier Kråkstad-gutten.

Med i konkurransen var det fem lag fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Etter en hard kamp der en delt førsteplass ble mellom Island og Danmark, kapret Follo-guttene tredjeplassen.

 

Ferdige til sommeren

Joachim og Jonathan har som mange andre tatt kokk- og servitørlinjen ved Vestby videregående skole, før de startet som lærlinger hos Bent Stiansen på Statholdergaarden for snart to år siden.

Til sommeren er de kokker med fagbrev, etter to år som lærlinger på selveste Statholdergaarden, en av kun tre restauranter i Norge med stjerne i Guide Michelin.

Teaser:

Joachim og Jonathan stakk av med seieren i NM i kokkekunst for lærlinger i februar. I april sto menyen deres til tredjeplass i nordisk mesterskap for kokkelærlinger i København.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
(Foto: Geir Hasle)