Antok at alt var i orden

– Dette er en sak med mange involverte. Vi har visst om at det har vært noe uoverensstemmelser mellom entreprenøren og kommunen, men det er ukjent for meg at det ikke har blitt ryddet opp i dette ennå.

Publisert Sist oppdatert

Vi antok at alt var i orden da restauranten åpnet dørene, og ser derfor alvorlig på det dersom det fortsatt er mangler, sier daglig leder Gjøran Sæther i Fursetgruppen. Han påpeker at de er opptatt av at byggene er oppført i henhold til gjeldende plan- og bygningsloven. I tillegg til Ingierstrand Bad Restaurant driver Fursetgruppen 20 andre restauranter, blant annet Ekebergrestauranten, Restauranthuset Operaen, Café Renzo i Astrup Fearnley-museet og Lofoten Fiskerestaurant.

– Ulovlig drift

Siden midten av september har «Den Hvite Elefant» vært stengt for sesongen, men ifølge Sæther har dette ikke noe sammenheng med de branntekniske manglene i bygningen.

– Dette er en sommerrestaurant og hele bygget er fredet. Siden det er ingen varme i bygget er vi nødt til å holde stengt frem til midten av mai, sier han og legger til at de er veldig fornøyde med driften og besøket så langt.

På nettsiden til Ingierstrand Bad Restaurant oppfordres folk til å sende forespørsler på større lukkede arrangementer i høst, vinter eller til neste sommer. Oppegård Avis fikk bekreftelse på dette da vi kontaktet restauranten. Ifølge virksomhetsleder i Byggesak og geodata i Oppegård, Karen Zwicky Knobel, er dette ulovlig.

– Gjeldende brukstillatelse tillater ikke lukkede arrangementer når restauranten er sesongstengt, sier Knobel.

Gjøran Sæther sier at dette har vært ukjent for ham. Ifølge ham har Fursetgruppen egen kontrakt med Oslo kommune og forholder seg til den. Årets siste arrangement ble avholdt i oktober, ifølge Sæther.

 

 

 

Powered by Labrador CMS