Nyheter fra Tine
Smakfull pizzaost med topp kvalitet
TINE Storhusholdning lanserer nå TINE Pizzaost American Style, en osteblanding bestående av 50 % Norvegia (27 %), 25 % Mozzarella og 25 % Cheddar (32 %), amerikanernes favorittost. Med sine gode strekk- og bruningsegenskaper er Mozzarella en perfekt pizzaost. Sammen med Cheddar-osten som hindrer uttørring og gir et saftig ostelokk, gir blandingen med Norvegia en spesiell, frisk og samtidig fyldig smak. Cheddarens fine farge gjør pizzaen ekstra delikat.
TINE Pizzaost American Style er en osteblanding av høy kvalitet og som gir gjestene det de ønsker; nemlig god og karakteristisk ostesmak.
Ferskost med vaniljesmak til mager og lettvint dessert
Med Sans Kesam Vanilje 2 kg kan man enkelt lage i stand velsmakende desserter. Denne magre ferskosten med kun 7,3 % fett kan erstatte kremfløte i desserter og kakeoppskrifter. Sans Kesam har også den egenskapen at den holder bakverk saftigere lengre. Med sin milde og gode vaniljesmak er Sans Kesam også et godt kakefyll, gjerne sammen med friske bær og frukt. Dette er med andre ord et spennende produkt til både dessert- og kakekokker!
Lette synder med Sans Kesam Vanilje (10 personer)
10-12 epler
5 ss TINE Smør
7 ss sukker
8 dl Sans Kesam Vanilje
Ca 35 – 40 pepperkaker el. andre småkaker
Skrell og skjær eplene i båter. Stek dem myke i smør og sukker i en stekpanne. Avkjøl. Legg kaker i biter, epler og kesam lagvis i porsjonsskåler.
Fløte spesialtilpasset for pisking
Med TINE Vispekrem 20 % får du nå en fløte som er særlig godt egnet til pisking av krem; den kan nemlig ikke overpiskes! Som ferdig pisket står den veldig godt, og skiller seg ikke dersom det tilsettes syre (eks. sitron). TINE Vispekrem er drøy og gir hele 3 liter krem av 1 liter fløte. Den har også en holdbarhetstid på hele 3 måneder (uåpnet) og inneholder bare 20% fett. TINE Vispekrem 20% har beholdt den gode fløtesmaken og er egner seg derfor godt til en rekke desserter og andre godsaker.
Skogsbærfromasj (10 pers)
2 egg
2 ss sukker
300 g skogsbær
Litt sitronsaft
8 plater gelatin
0,5 dl kokende vann
5 dl TINE Vispekrem 20 %
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Mos bærene, gjerne med hurtigmikser eller food-processor. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland i mosen. Smak til med sitronsaft. Klem ut væsken fra gelatinplatene.. Ha gelatinplatene i kokende vann, og rør til de er oppløst. Rør gelatinen i tynn stråle inn i eggedosis-bærblandinga. Visp fløten stiv og fold den inn. Fyll fromasjen i dessertskål eller porsjonsglass og sett den kaldt for å stivne i ca. 2 timer. Pynt med krem og bær før servering.