Nå i spann på 2 kg

Publisert Sist oppdatert

SANS Kesam har mange bruksområder. Den kan for eksempel brukes på samme måte som rømme eller yoghurt i dipper, dressinger og kalde sauser. Den kan også erstatte matfettet i paibunner, alternativt noe av kremfløten i desserter og kakeoppskrifter. Bruker du SANS Kesam i bakverk, holder det seg saftig mye lenger. Den kan ikke kokes, men egner seg godt i varme retter som skal tilberedes i ovnen.

SANS Kesam, som består av helmelk, melkesyre og løpe, er tilsatt verken sukker eller tilsetningsstoffer. Den inneholder kun åtte prosent fett og 116 kalorier per 100 gram. I tillegg er SANS Kesam proteinrik (6,2 % per 100g), noe som gir økt metthetsfølelse. Den egner seg derfor også i bakverk, yoghurt eller frokostblandinger. SANS Kesam oppbevares på samme måte som rømme og yoghurt, det vil si i kjølerom på 0 - 4 grader.
 

 
Lyst til å lage noe godt med SANS Kesam? TINE anbefaler denne oppskriften:
 

Middelhavspai

1 pai i 24 cm paiform

Bunn
3 ½ dl hvetemel
60 g Tinesmør
1 ½ dl Sans Kesam
½ ts salt
2-3 ss vann
 
Bland ingrediensene i en food processor og la deigen stå kjølig i ca. 30
minutter. Kjevle deigen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
 
Fyll
2 bokser (ca. 375 g) tunfisk i olje
1/2 løk, finhakket
2 egg
3 dl Sans Kesam
1 ½ dl TineMelk Lett
1 hvitløksbåt
½ ts salt
Pepper, nykvernet
10-12 sorte oliven
1 ss soltørkete tomater, finhakket
1 dl Jarlsberg, revet
 
Fordel tunfisken i den forstekte bunnen og legg den hakkede purren over.
Visp sammen kesam, melk, egg, salt og pepper. Finhakk løken og bland den
inn sammen med osten. Hell røren over paibunnen, og fordel litt ekstra ost
og tørkete tomater i strimler på toppen. Stek paien ved 200 grader i ca. 30
minutter.
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS