Skifter beite etter konkurs

Publisert Sist oppdatert

I sommerferien kom beskjeden om at Gastronomisk Institutt i Stavanger blir avviklet. To av de ansatte har allerede fått seg nye jobber.

Det var Stavanger Aftenblad, som midt i den tjukkeste fellesferien, meldte at matinstitusjonen Gastronomisk Institutt går mot styrt avvikling på grunn av "høye husleiepriser og høy gjeld".

Siden den gang har styreleder for avviklingsstyret, Iver Jan Leren jobbet med å finne ut hvor verdi som er igjen i selskapet.

Nå er det det i alle fall klart at to viktige verdier allerede er på vei videre.

Guro Helgesdotter Rognså, doktor i molekylær gastronomi, forlater den synkende skuten. Men hun drar ikke langt. Helgesdotter Rognså begynner nemlig i Måltidets Hus AS som holder til i samme bygg som GI.

I tillegg til å være er kompetent spaltist i Hotell- & restaurantmagasinet, er Helgesdotter Rognså utdannet sivilingeniør ved NTNU med mastergrad i kjemi- og bioteknologi og utdannet vinkelner.

– Med Guro på laget spisser vi vår forsknings-kompetanse, ikke minst innen de fysiske og kjemiske prosessene som foregår når ting mat skal skaleres opp, skriver Måltidets Hus på sine nettsider.

Forsker-Guro er imidlertid ikke den eneste overgangen fra GI til Måltidets Hus.

Også Stian Gjerstad Iversen går samme vei.

– Vi er også veldig glade for å ha fått med oss Stian Gjerstad Iversen på laget. Stian er en svært erfaren kokk, som har lang og god fartstid fra Gastronomisk Institutt. Han har også vært kjøkkensjef på Cafe de France, og er i tillegg ansvarlig for alle de flotte middagsoppskriftene som du kan få gjennom kjøp av matkassen Nettmat.no. Stians kokkekunnskap blir sentral i vår sterke satsing innenfor mat/helse området, skriver Måltidets Hus.

Powered by Labrador CMS