Helene Skjenneberg er ny direktør for mat og drikke i Scandic.

– Som å hoppe etter Wirkola

Helene Skjenneberg er ansatt som ny direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge. Skjenneberg overtar stafettpinnen etter Morten Malting som blir ny distriktsdirektør i Scandic med ansvar for Oslo-hotellene.

Publisert

– Scandic har de siste årene lagt ned et solid arbeid med å utvikle sitt tilbud innenfor mat og drikke, og ikke minst tatt et aktivt standpunkt i forhold til bærekraftig utvikling. Det er en ære å få muligheten til å videreutvikle og forsterke Scandics posisjon innenfor mat og drikke med blant annet lunsj og møtemat, à la carte og ikke minst den legendariske Scandic-frokosten, sier Helene Skjenneberg.

Rutinert

Skjenneberg har jobbet innenfor hotell og restaurant helt siden 2000. Hun har blant annet vært administrerende direktør for Mat&Drikke AS og fra 2017 har Skjenneberg vært administrerende direktør for LEON, en del av UMOE Restaurants AS. I LEON har hun hatt det overordnede ansvaret med å introdusere den britiske fast food kjeden, som er opptatt av bærekraftig og sunn mat, i det norske og svenske markedet.

Det er ingen liten oppgave som nå venter Skjenneberg. Scandic har i dag 85 hoteller i Norge, og det gjør at hotellkjeden også er en av de aller største restaurant-aktørene i landet. Scandic omsetter for omtrent 2 milliarder kroner kun innenfor mat og drikke.

– Hopper etter Wirkola

Administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er strålende fornøyd med å ha sikret seg signaturen til Skjenneberg. Han er imidlertid klokkeklar på at det er store sko å fylle.

– Morten Malting har gjort en strålende jobb som direktør for mat og drikke gjennom de siste syv årene, der han har bidratt sterkt til å løfte Scandic Norge til en ubestridt nummer én posisjon på frokost. Han har dessuten satt oss helt i førersetet innenfor bærekraft gjennom målrettet arbeid med matsvinn. Å overta etter Morten kan nok sammenlignes med å hoppe etter Wirkola, men er det noen som mestrer det, så er jeg trygg på at det er nettopp Helene. Hun er en av de mest anerkjente og talentfulle menneskene innenfor bransjen med en unik spisskompetanse og engasjement for bærekraft, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne igjen, sier Steen-Mevold.

Skjenneberg var i 2004 restaurantsjef på hotell Royal Christiania i Oslo, der hun rapporterte til nettopp Steen-Mevold som da var hotelldirektør.

Helene Skjenneberg tiltrer i sin nye stilling 1. april 2019.

Powered by Labrador CMS