Her vil Thon bygge hotell

Er det plass til flere i Stavanger?

Publisert Sist oppdatert

Thon Hotels planlegger å bygge om en bygård i Stavanger sentrum til hotell.

Planen er at hotellet skal ligge i etasje 2-7 i bygget som nå har flere butikker på gateplan og kontorer oppover i etasjene. 

- Stavanger er en interessant by. Vi har hotell i byen fra før, og ser nå muligheten for å samarbeide, sier administrerende direktør Morten Thorvaldsen I Thon Hotels til Stavanger Aftenblad.

Thons andre hotell i Stavanger, Thon Hotel Maritim, ligger i Kongsgata 32, bare noen få hundre meter fra bygget i Klubbgata.

Selv om hotellene i Stavanger-området har solgt 3,3 prosent flere hotellrom i september, sammenlignet med samme måned i fjor, raser belegget fra 73,5 til 64,2 prosent.

– Konkurranse vil det bestandig være. Vi må bare være flinke til å selge Thon, sier han.

 Peter Wiederstrøm i Horwath Consulting sier det tidligere var vanskelig å skaffe seg et hotellrom i Stavanger-området på tirsdager og onsdager i «høysesongen», men at dette bildet er endret nærmest over natten. Han er ikke i tvil om de mange nye hotellene I vestlandsbyen er årsaken.

– Men det er klart at forholdene varierer fra hotell til hotell. Sentral beliggenhet fremheves som et fortrinn, sier Wiederstrøm.

Powered by Labrador CMS