Vinverden rundt på fem dager

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I juni kan man nok en gang oppleve store deler av det verden har å by på av vin og brennevin, under Vinexpo i Bordeaux.

Vinexpo 2013 finner sted den 16.-20. juni, og mer enn 48.000 besøkende er ventet til messen i Bordeaux.

Vinexpo arrangeres annethvert år, og er blitt en viktig begivenhet for profesjonelle aktører i bransjen. Her samles 150 nasjonaliteter, representert ved aktive operatører i markedet.

Som vanlig, blir utstillingsområdet raskt fyllt opp av utstillere som har vært trofaste deltakere i år etter år, foruten selskaper som kommer tilbake etter noen års avbrudd, som Marques de Risqual, Osborne eller Kriter. Noen få plasser for nye stands er stadig tilgjengelige, men de går fort unna, skriver Franske Fagmesser i en pressemelding.

 

Internasjonal rekkevidde

Førti prosent av utstillerne kommer fra land utenfor Frankrike. Dermed setter Vinexpo 2013 en klar internasjonal standard for bransjen. Produsenter fra alle vindyrkende regioner i Frankrike har allerede gjort det klart at de vil delta. Grupper i verdensklasse, som Castel Fréres og Champagnes Lanson stiller ut side om side med raskt voksende selskaper som Domaine de Tariquet, Gérard Bertrand, og Bernard Magrez Vignobles, for å nevne noen.

De viktigste vinproduserende landene har også reservert plass for nasjonale paviljonger. Det gjelder bl.a. Tyskland, USA, Chile, Italia, Spania og mange andre. For første gang har Vinexpo gleden av å kunne ønske en mexicansk paviljong og en nasjonal stand fra Sør-Afrika velkommen.

Besøkende vil altså bare behøve å gå noen meter nedover en utstillingskorridor på Vinexpo for å kunne sammenligne en chardonnay fra New Zealand med en fra Sør-Afrika. Alt i alt dekker utstillingen et område på 90.000 kvadratmeter, med utstillingslokaler, hager, Club du Lac, restauranter, konferansesaler, rom for vinsmakinger m.m.

 

Tasting på Vinexpo

I 2011 ble det lansert et samlet konsept for all vinsmaking under tittelen «Tastings by Vinexpo». Opplegget ble en øyeblikkelig suksess, ettersom 13.250 profesjonelle sluttet seg til. Programmet omfattet vinsmaking, presentasjon av nye produkter, konferanser og debatter mellom fageksperter, osv.

«Tastings by Vinexpo» blir arrangert på nytt i 2013. Nye lokaler blir avsatt for prosjektet, og vinsmakingene blir avviklet i tilknytning til faglige konferanser.

 

Verdens vin- og brennevinsmarked frem mot 2016

For ellevte år på rad har Vinexpo bestilt en studie fra The iwsr (The International Wine and Spirit Research), med en detaljert analyse av det globale forbruket av vin og brennevin, markedstrender for produksjon og omsetning, så vel som en prognose for de neste fem årene, altså til 2016.                                                                                                              

Analysen omfatter 28 produksjonsland og 114 markeder for vin og brennevin.

 

Konklusjonene viser bl.a. at:

            - det globale forbruket økte totalt med 2.8 prosent mellom 2007 og 2011, og nådde

               opp i 32  milliarder flasker

            -  i 2011 utgjorde musserende viner 7.7 pst av all vin som ble drukket i verden, en

               raskere  vekst enn det som ble registrert for annen vin

            -  verdens forbrukere foretrekker fremdeles rødvin

            -  i 2011 ble 61.5 pst av alt brennevin i verden konsumert i Asia og Stillehavsområdet.

  

Teaser:

I juni kan man nok en gang oppleve store deler av det verden har å by på av vin og brennevin, under Vinexpo i Bordeaux.

Main Image:
Thumbnail Image: