TAR OPP KAMPEN: Hvor viktig er det ikke med en god natts søvn. Nå skal den svenske sengeleverandøren Vikingbeds inn på det norske hotellmarkedet.

Premium-leverandør inn på det norske hotellmarkedet

– Vi vet det er tøff konkurranse der ute, sier kjedeansvarlig Mattis Odqvist.

Publisert Sist oppdatert

I idylliske Småland i Sverige ligger sengeleverandøren Vikingbeds. Kvalitetsmerket har holdt det gående siden 2002, og leverer i dag senger til en rekke hoteller i Sverige, Danmark, Nederland og Tyskland.

Nå er Norge og Finland neste ut.

–  Vi er godt kjent med konkurransen, men samtidig vet vi at mange er opptatt av kvalitet. Og det er her vi kommer inn. Vi tilbyr svanemerke-produkter med materialer fra nærområdet, og samtlige av våre underleverandører ligger kort vei fra vår fabrikk. Vi er kjent for å levere kvalitet, sier kjedeansvarlig, Mattis Odqvist, til Hotellmagasinet.

Kjedeansvarlig i Vikingbeds, Mattis Odqvist.

40-åringen har mange års erfaring fra sengebransjen. Vikingbeds har 245 partnere og 46 ansatte. Ifølge Mattis er det få i Norge som vet hvem de er. 

Fokus på kvalitet, design og miljø har gjort Vikingbeds til en svært populær aktør på privatmarkedet. I tillegg har de levert til en rekke hoteller - og er også leverandør til det offentlige.

– God natts søvn er viktig for å prestere. Selv om vi kanskje vil være noe dyrere enn andre konkurrenter, er det bedre økonomi for hotellet å ha en seng i 20-25 år i stedet for å bruke tid og ressurser på å bytte ut sengene ofte, sier han. 

Powered by Labrador CMS