Seniorlandslagets Håkon Solbakk under arbeid under konkurransen lørdag.
Seniorlandslagets Håkon Solbakk under arbeid under konkurransen lørdag.

Dobbelt gull til Norge

På første konkurransedag under VM i kokkekunst tok både junior- og seniorlandslaget gull i sine konkurransegrener. I dag venter nye oppgaver.

Publisert

Kokkelandslagene, som har lagt ned over 18 500 timer i forberedelser frem mot konkurransen, er svært glade og lettet over resultatet fra første dag.

Det gjaldt kanskje i aller størst grad Jørn Lie, manager for begge lag.

– Gull til begge lag var akkurat det vi trengte nå for å komme i riktig modus for videre arbeid mot varmmatkonkurransen for junior som foregår i dag, og konkurransen i kaldmat-buffet for seniorer i morgen. Vi er nå supermotiverte og klare for å vise de andre hva vi kan i de resterende konkurransene, sa en glad manager etter at resultatene var klare.

22 kokker

Juniorlandslaget leverte lørdag en Contemporary buffet til 12 personer, som ble servert som en femretter. Seniorlandslaget konkurrerte i Hot Kitchen, hvor de serverte en 3-retters meny til 110 gjester i Restaurant of Nations Culinary lørdag kveld.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Dette er gjengen som kjemper om heder og ære i Luxemburg. Foreløpig går det helt strålende.
Dette er gjengen som kjemper om heder og ære i Luxemburg. Foreløpig går det helt strålende.


Kokkelandslagene består av 22 kokker fra hele landet, hvorav én manager og to kapteiner.

Culinary World Cup arrangeres hvert fjerde år. Konkurransen er sammen med Culinary Olympics, de to viktigste konkurransene for De Norske Kokkelandslagene.

Powered by Labrador CMS