- Verdens mest radikale hotell

Publisert Sist oppdatert

Her ser vi et eksempel på hvordan YOTEL skal innrede sine hotellkabiner. Foto: YOTEL

Pilothotellene planlegges åpnet på London Heathrow og London Gatwick airports i slutten av 2006. Bak hotellnyvinningen står gruppen YO!, som fra før har inntatt det britiske restaurantmarkedet med konseptet YO! Sushi. Nå er det hotellverdenen som skal erobres med YOTEL! I følge en pressemelding ønsker YO! å tilby en kombinasjon av radikale forandringer og underholdning.

Dristighet

- YOTEL er verdens mest revolusjonerende hotellkonsept. Vi skal tilby luksuriøs innkvartering til en rimelig penge. Det er ikke nok at et hotell er veldesignet. Gjester ønsker også å bli opprømt når de bort på et hotell, bli behandlet som en førsteklasses reisende, men også å få valuta for pengene. Vi er dristige nok til å skape noe som er helt forskjellig fra hva andre hotellprodukt tidligere har gjort, og derfor kan vi tilby en førsteklasses erfaring for bare en fraksjon av prisen, sier administrerende direktør Gerard Greene i YO!, i pressemeldingen.

Hjernen bak YOTELs design tilhører Priestman Goode. Han har også hjulpet Airbus med å definere fremtidens toetasjes fly. Hans visjon om hotellrommene er at de skal bestå av 10m², rommene har doble roterbare senger, tekno-vegger, sofistikert belysning, nedfellbare skrivebord, monsoon-dusjer og flatskjerm-TV der gjesten kan velge mellom hundrevis av filmer og CD´er og wi-fi tilgang.

Badet blir nærmest integrert i soverommet. Her ser vi utsikten fra sengen til ”baderommet” Foto: YOTEL

Firetimers bolker

Hotellrommene, eller kabinene som YOTEL velger å kalle de, leies ut på firetimes basis. Dette er et godt tilbud til forsinkede flypassasjerer og selvsagt også for transferpassasjerer. Tilbudet kan også passe for de som ønsker å sjekke inn på kvelden før et svært tidlig morgenfly, og for dem som ønsker noen timers søvn før møtet, etter at de landet svært tidlig på morgenen.

YOTELs gjester vil ikke kunne sitte og skue ut over flyplassenes rullebaner. Vinduene befinner seg nemlig mellom kabinen og korridoren, som har naturlig lys gjennom refleksmekanismer og kanalisering av lys. Dette er noe av hemmeligheten bak konseptet; nemlig at beliggenheten på mange måter ikke har så mye å si – vanskelig byggbare sentrumslokasjoner, flyplasser og til og med i undergrunnen – hotellkonseptet kan integreres nesten hvor som helst.

YO! Sushis grunnlegger Simon Woodroffe brøt alle “regler” da han startet sin restaurant (han fikk briter til å spise rå fisk fra et belte i bevegelse). Han er overbevist om at verden vil ta i mote YOTEL med samme entusiasme.

- Det er en kriminelt stor mangel på rimelige hotellrom med god kvalitet i London og andre storbyer verden over. Men det er dette folk vil ha, og YOTEL vil levere varene, mener Woodroffe.

YOTEL vil ha elektronisk inn- og utsjekk for å spare tid på denne delen av oppholdet. Dette vil også holde kostnadene på bemanning nede, som igjen tilgodeser gjestens sluttregning. (Kilde: YOTEL)

Thumbnail Image: