- Hoteller er stort sett like

Publisert Sist oppdatert

Hotellmagasinet var med da Henning Solberg og kona Maud var på oppdrag sammen med nærmer 40 norske journalister for å testkjøre den nye Ford Mondeo. Testen var lagt til Sardinia og hotellet var et av de bedre på kartet.

Trim

- God mat, god seng og mulighet for trim er viktige elementer for et bra hotell, sier Petter Solberg.

- Jeg trenger å sove godt i ei god og rein seng. Og muligheter for en joggetur. Er det treningsmuligheter på hotellet så er det et pluss. Kartleser Cato Menkerud og jeg jogger en time hver dag når vi er på farten, ler Henning.

Han liker det han ser på Hotel Romazzino på den nordre delen av Sardinia. Hotellet er en del av Starwood-kjedens The Luxury Collection.

Hotellet gir ingen luxury – følelse, men luksusen er der. Fra den lite prangende innkjøringen og fasadeskiltingen som ikke er til stede. Til de ansattes diskrete tilstedeværelse når du trenger dem. Begynner man å se seg omkring så – jo da. Opptil flere snev av luksus finnes. Blant annet i form av en egen monter fra Louise Vitton i resepsjonen og en egen champagnebar.

Ute

Hotellet har en egen strand med flotte bademuligheter. Her er det også en egen restaurant som serverer grillmat i skyggen under trærne. Blir det for kaldt i vannet på stranda så er bassenget en ypperlig erstatning. Trenger du ekstra varme ligger hotellets treningsfasiliteter i nær tilknytning til bassenget. Her var det treningsutstyr i topp orden for de fleste muskelgrupper. I bakken fra bassenget og stranda er det en nydelig gressplan med steinbelagte stier som ender i hotellets inn og utganger på ”strandsiden” av bygget.

Utemulighetene finnes også på selve hotellet. Flere flotter og store verandaer med havsutsikt der man kan nyte kveldsbrisen med en liten drink finnes – sammen med den lille altanen med to stoler og et bord utenfor hvert rom.

Maten

Hotel Romazzino har et godt kjøkken – både når det gjelder kjøtt og fisk. Den nytes fra en restaurant med utsikt ut over costa smeralda. Hotellet er et delvis all inclusive hotell – døgnprisen dekker frokost og middag – lokal drikke også. Den lokale vinen var det i alle fall ingen ting å utsette på. Det var det heller ikke på bufeene som stod framme til de forskjellige måltidene vi fikk servert. Et rikt utvalg av sjømat kombinert med kjøtt av alle slag gjorde at ingen hadde noe å utsette på maten. Skal vi komme med en liten ripe, så var det vel at servitørene var vel raske til å rydde bordet. Man fikk liksom ikke roen over seg. Samtidig er ikke alle norske journalister (undertegnede inkludert) like bevandret i regler for hvordan man legger fra seg kniv og gaffel for å beholde tallerken og bestikk litt til.

Rommene

Det å bo på Hotel Romazzino er ensbetydende med god plass. Noen suiter har veldig god plass, med sine to soverom. Totalt har hotellet 94 rom i flere størrelser, men ingen kan karakteriseres som små rom. Alle rom har fliser på gulvene, noe som gir et rustikt preg, men som har en kjølende effekt.

Hva koster så denne luksusen? De billigste rommene koster 900 Euro (ca 7000 kroner) pr døgn – så kan du plusse på og plusse på til du passerer 20.000 norske kroner pr døgn i høysesongen. Dyrt ja – verdt det – nei.

Thumbnail Image: