En hotellvegg verdig

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 

Haldenseren Roger Svalsrød er nok mest kjent for sine gode actionbilder av hest. Den siste tiden har han jobbet med en drøm, som nå har blitt vikelighet.  

Etter å ha fotografert hester i konkurranser i inn og utland i snart 20 år, ville den frittalende fotografen prøve noe nytt. I et års tid har han i tillegg til sportsbildene jobbet med denne drømmen ved siden av.

En kollega har en gang sagt ”at jeg kjenner en fotograf som kan ta gode bilder i stummende mørke – det er Roger Svalsrød”. Det beviser han til fulle med bildene på utstillingen. Ved hjelp av lyset klarer han å ta bilder av hester og mennesker og få fram linjer og effekter som man sjelden ser. Det var også tilbakemeldingen på utstillingsdebuten i hjembyen Halden i april.

– Det var kjempemoro, jeg fikk ikke være i fred. Det kom rundt 80-90 mennesker på lørdag, og 40-50 på søndag bare i løpet av et par timer, sier Roger Svalsrød. Han snakker gjerne foto, hest og litt hestepolitikk – for ved siden av å være en dyktig fotograf er han en snill veps. Han hjelper de som trenger hjelp, men kommer med vonde stikk til maktarrogante mennesker som ikke vil høre etter.

– Folk var levende opptatt av bildene. Noe så med en gang hva det var, mens andre elementer oppdaget de ikke før på tredje runde. Det er ordentlig herlig å registrere uttrykk og reaksjoner. En person stod og så på et bilde i en time, mens andre så helt andre ting i bildet enn det som var motivet og mente at bildet hang feil vei, forteller mannen som sliter ut en bil eller to i året bare på kjøre til og fra hestesportsarrangementer.
Utstillingen består av 20 bilder. Ett i farger, resten i svarthvitt. Hesten er gjennomgangstema, men på enkelte bilder har Svalsrød tatt med mennesket – ofte med samme påkledning som hesten – nakne – uten at det blir vulgært
– Hele poenget med å ha denne utstillingen var å vise en annen side av meg enn det folk flest kjenner meg for, sier Svalsrød og har oppnådd det han ville.
Fotografiene presenteres på store lerret, og de er til salgs. Flere eksemplarer er allerede solgt, tilbakemeldingene har vært gode. Hvert bilde lages i begrenset opplag og enkelte bilder går raskt unna.
Ryktene om bildene til Svalsrød har blitt grensesprengende. De første som får se bildene utenfor Halden er svenskene. Bildene skal vises i Stockholm i mai. Senere er ikke planene endelig spikret, men det verserer ideer om utstilling i Tyskland (Achen) og USA, i tillegg til Oslo Horse Show på Telenor Arena i oktober. Der Roger også er ”hoffotograf”.
 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS