Annerledes hotell

Publisert Sist oppdatert

Det nye hotellet eller hostellet er laget av en utrangert 747 – 200 jumbojet og har 72 senger fordelt på en suite, to-, tre- og firemannsrom. Det har meget enkel standard og de vanlige rommene må ta til takke med bad og toalett ute på gangen. Rommene har installert TV og flyet har trådløs internettilgang.

Adkomst

Det nye overnattingsstedet ligger i enden av rullebanen på Arlanda, riktignok på utsiden av gjerdet, men med en meget sentral plassering for dem som trenger overnatting i dette området. Flyet har en unik plassering når det gjelder profilering, alle som ankommer Arlanda med bil eller buss, ser det parkerte flyet rett før de kommer til terminalbygget. For å komme til Hostellet uten å kjøre bil, går du ut av en av Arlandas terminaler og på buss nr. 14. En av bussene som også tar deg til parkeringsområdene og til Jumbo hostell. Ved inngangen blir du tatt imot av flyets personale, de ønsker at du benytter tøfler om bord og henviser skoene dine til en egen ”sko parkering”. Flyhostellet er tilpasset rullestolbrukere.

Personlig mottagelse

En meget blid og imøtekommende betjening tok imot da vi ankom. Alle praktiske opplysninger ble gitt, slik at en raskt kunne finne seg til rette i et noe annerledes miljø. Plass sjef Gisela Olsson og nytilsatte Urban Nilsson er på vakt og begge har stor erfaring med håndtering med kunder.

– Jeg har jobbet i hotellbransjen i 9 år etter skolegang, sier Olsson. Hun har jobbet på Scandic og Hilton og mesteparten av erfaringen har hun fra event, resepsjon og som resepsjonssjef.

– Jumbo Hostel har 8 medarbeidere samt noe ekstrahjelp, sier Olsson.

Urban Nilsson, som også viste Hotellmagasinet rundt på flyet, har en fortid som fly purcher og har arbeidet på tilsvarende fly. Før han startet i jobben på hostellet, arbeidet han i det konkursrammede danske Sterling.

Matservering

Flyet serverer flymat til morgen og kvelds. Når du ankommer ganske sulten om kvelden, kan du velge mellom bagetter elle forskjellige flyvarmretter. Disse tas ut av kjøleskapet og varmes i mikro. Hostellet har et bra utvalg av alkoholfrie drikker inklusive te og kaffe og har en del snacks som selges i hostellets resepsjonsområde, som er tilknyttet flyets restaurant, hvor også matserveringen skjer. Frokosten serveres på valgfritt tidspunkt og er en velkjent flyfrokost. Et pent pakket brett med innhold av rundstykker, frukt, juice og diverse pålegg.

Målgruppe

Det nye hostellet satser på flere målgrupper. Foreløpig har mange flyentusiaster besøkt hostellet. Både på overnattingstur og på dagtid. I tillegg har hostellets suite, som er plassert i flyets cockpit, vært flittig benyttet av brudepar. Åpningen av hostellet har fått stor oppmerksomhet både i Sverige og internasjonalt og belegget med familier og backpakkere er i ferd med å ta seg opp på grunn av svært hyggelige priser. Enkelte bedrifter har hatt sine konferanser på flyet i flyets lille konferanserom.

Byggstandard

På slutten av 2007 ble tillatelsene gitt for etablering av Jumbo hostell. Flyet ble flyttet til stedet det nå står for deretter å ha blitt totalrenovert etter normale byggeforskrifter i Sverige. Alle de 450 opprinnelige flysetene ble tatt ut sammen med øvrig gammel innredning og flyet ble malt om. Flyet er bygget opp igjen etter dagens byggenormer for vanlige bygninger og har samme krav til klimaanlegg, isolering og følger også de generelle energikravene som bygg skal ha. Oppvarming og kjøling skjer med to luftvarmepumper.

Ramme sak

Flyet er opprinnelig bygget i 1976 for Singapore Airlines, men har vært eid av en rekke flyselskaper før det endte sin flykarriere i 2002 hos svenske Transjet.

Flyet ble i 2007 kjøpt av svenske Oscar Diøs som også driver Uppsala vandrerhjem og Hotell Kvarntorget.

Oscar Diøs har tidligere uttalt at han ønsket å vokse og at han vurderte å utvide vandrerhjemmet, når han ble kjent med at flyet var til salgs. Siden han lenge hadde ønsket å etablere seg på Arlanda, var han ikke i tvil om at dette var noe han ville satse på.

Thumbnail Image: