For en beliggenhet! Går alt etter planen skal det bygges hotell og 170-200 leiligheter i Hamar sentrum med ferdigstillelse i 2027-2028.

Bygger luksushotell i Mjøskanten på Hamar

Allerede dialog med hotell-operatører.

Publisert Sist oppdatert

Scandinavian Property Group (SPG) og Vold Eiendommer har inngått et partnerskap om å utvikle en cirka 10 mål tomt til bolig- og næringsformål i Hamar sentrum, skriver SPG i en pressemelding.

Sivilingeniør og partner i SPG, Kim Alexander Larsen.

Tomten grenser helt ut til Mjøsa, og har fantastisk beliggenhet. I 2027 er det planlagt ny togstasjon og dobbeltspor mellom Oslo-Hamar. Tomten ligger strategisk til bare et steinkast unna togstasjonen. Det gamle politihuset på Hamar er kjøpt opp for å sikre en direkte utgang til Mjøsfronten.

- Vi er i en tidlig planleggingsfase, men er i god dialog med kommunen og politikere. Kombinasjonen leiligheter og hotell vil skape liv på brygga. Vi gleder oss, sier partner i SPG, Kim Alexander Larsen (39), til Hotellmagasinet.no.

I tillegg til rundt 170-200 leiligheter skal det bygges nytt hotell med en romkapasitet på cirka 200 rom. Arkitekt er Oslo-baserte Lund+Slaatto. Den totale kostnadsrammen ligger på rundt 1,5 milliarder kroner.

Planlagt ferdigstillelse er 2027-2028.

Dette kan bli en virkelighet i Hamar sentrum om få år.

- Det er en unik plassering. Vi skal bygge et hotell som overgår de andre hotellene og har stor tro på at gjester vil reise til Hamar for å oppleve dette. Vi har vært i dialog med noen hotell-operatører, og går ut fra at det vil bli flere i løpet av 2023. Vi er fortsatt i en tidlig planleggingsfase, og har ikke tatt stilling til hvilke planer vi har for hotellet, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS