VM-GULL: Akevitten Arvesølvet ble nylig hedret med VM-gull.
VM-GULL: Akevitten Arvesølvet ble nylig hedret med VM-gull.

«VM-gull» til norsk brennevin

Akevitten Arvesølvet og den fatlagrede gin-en Harahorn tok begge dobbelt gull i en av verdens større brennevinskonkurranser.

Publisert

Det Norske Brenneri i Grimstad er årets store vinner i San Francisco World Spirits Competition (SFWC).

 
 

De ble både tildelt dobbelt gull for sin akevitt, Arvesølvet fatlagret, og for Harahorn fatlagret gin. Harahorn small batch gin fikk gullmedalje. Aldri har en norsk brennevinsprodusent opplevd noe liknende.

 – Dette er som å vinne Oscar og Golden Globe på samme dag, sier daglig leder av Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik. – Vi konkurrerer mot 3000 brennevin fra hele verden og ifølge juryen har det aldri vært så mange deltakere i San Francisco som i år.

– Én av verdens beste

– At Arvesølvet akevitt tar et dobbelt gull betyr rett og slett at dette regnes som en av verdens beste. Det er svært sjelden at en akevitt får tildelt en slik høy utmerkelse, og vi er stolte. Og æren bør ikke minst gå til de fagfolk vi har i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen.  Dette er håndverksbrennevin, og vi streber etter å bruke de beste urter og krydder – og selvsagt de fineste sherryfatene fra Spania. Arvesølvet har nå to års lagring på fat, forteller Nelvik.

Også norske forbrukere har fått øynene opp for Arvesølvets elegante stil. Hittil i år er salget opp over 40 prosent. Arvesølvet er basisprodukt på Vinmonopolet.

 
 

Gull til Harahorn

Som om ikke dobbelt gull til Arvesølvet var nok, mottok også brenneriet dobbelt gull til Harahorn fatlagret gin. Dette er en gin som er lagret i et år på sherryfat, og svært egnet til cocktails.  Den ulagrede utgaven av Harahorn gin er Norges mest solgte håndverks-gin, og fikk gullmedalje i årets konkurranse.

– Vi vet at vi holder et svært høyt nivå på våre produkter, men at det skulle ende med fem gull til tre produkter er likevel helt over fatteevne. Det skal spises kake på Brenneriet i Grimstad i dag, det har alle fortjent. Og fordi vi har så mye å gjøre blir det nok bare kaffe til kaka i dag, sier Nelvik.