Oppstart for whisky-festival

Sørlandet Whiskyfestival tar sikte på å vise frem whisky fra alle verdenshjørner, og Sørlandet fra sin aller beste side, når det braker løs 10. juni.

Publisert

Lørdag 10.juni arrangerer Sørlandet Whiskyfestival på Det Norske Brenneri sitt destilleri i Grimstad. Fokus blir å vise frem et stort utvalg av whisky fra alle verdenshjørner, med et ekstra fokus på det som skjer rundt om i Norge og Norden i øyeblikket. 

Mange av de norske whiskydestilleriene er representert, men selvsagt blir det også et utvalg av alt fra skotske og japanske godbiter.

Gode seminarer

For bransjen, eller de ekstra interesserte, blir det muligheter for å delta på seminarer om Nordisk whisky med Thomas Øhrbom klokken 14.30 (mannen bak Whisky Saga) og om whisky fra resten av verden med Ivar Aarseth klokken 16.30 (president i Norsk Maltwhiskylag). Jon Bertelsen tar med seg en gruppe med gjester på omvisning i destilleriet og fatlageret mellom disse to seminarene.

Påmelding til denne omvisningen skjer etter førstemann til mølla-prinsippet i døra ved oppmøte.

– Vi kommer også med en egen Eiktyrne Festivaltapning. Deltakere på festivalen vil kunne bestille én flaske hver, så langt opplaget rekker. Det blir få flasker, så igjen lønner det seg å være tidlig ute, sier Odd Johan Nelvik.

Destilleriet stenger kl. 18, men festivitasen fortsetter i Grimstad sentrum. Der blir det ulike aktiviteter gjestene kan ta del i, forutsatt at festivalbåndet beholdes på armen.

Fortsetter i byen

Og deler av byens serveringssteder er med på festen:

- Apotekergården serverer en aldeles nydelig hamburger hele kvelden til kun 150 kroner. De har også sitt eget in-house bryggeri med mye godt øl, samt mye annet godt lokalt øl på både tapp og flasker.

- Herlighed serverer en klassisk baccalao med øl fra Nøgne Ø og whisky fra oss til en hyggelig pakkepris på under 400 kroner.

- På Smauet blir det whiskymingling, med muligheter til å kjøpe gode whiskyer til en hyggelig penge, og henge med andre over gjennomsnittlig whiskyinteresserte.

- Frank Znort Quartet tar turen fra Oslo for å innta Kafe Galleri, med ska-, salsa- og calypso, hvilket sier garantert feststemning. Gratis inngang for festivalgjester.

PS: Det blir gratis shuttlebus mellom Grimstad Sentrum og destilleriet mens første del av festivalen pågår.

Mer info her: http://sorlandetwhiskyfestival.no/

Powered by Labrador CMS