Som 15-åring var Catrine ekstrahjelp - nå er hun direktør

Blir sjef for unikt fyr og Norges største akevittloft.

Publisert Sist oppdatert

For over 30 år siden begynte Catrine Myklebust (45) sin karriere som ekstrahjelp. Nå er hun ansatt som ny hotelldirektør ved Finnøy Bryggehotell og Flatflesa fyr - og overtar etter Magnus Kalvøy som blir direktør for hotellkjedens to satsinger på Henningsvær, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden, Classic Norway Hotels. 

Hotellet ligger ytterst på Romsdalskysten og er et av de 24 håndplukkede i den norskeide hotellkjeden.

Catrine Myklebust kommer fra jobben som kaféleder i Kirkens Bymisjon i Ålesund og har en allsidig bakgrunn fra både reiseliv og vertskapsrollen.

– Vi er veldig glade for å få Catrine med på laget igjen. Hun bringer med seg verdifull erfaring inn i stillingen som hotelldirektør ved Finnøy Bryggehotell, sier driftsdirektør Elisabeth Husøy.

På hjemmebane

Catrine Myklebust, som opprinnelig kommer fra Harøy, i nærheten av Finnøy Bryggehotell, begynte sin yrkeskarriere som ungdomsskoleelev da hun jobbet som ekstrahjelp på Finnøy Bryggehotell.

Etter dette, begynte hun gradvis å avansere til posisjoner som kjøkkensjef ved ulike Classic Norway-hoteller. Hun har også tidligere vært hotellsjef i Henningsvær, Lofoten, samt tilbrakt en periode på Ramme Gård i Hvitsten.

STORSLÅTT: Beliggenheten til Finnøy Bryggehotell ligger feiende flott til med Norskehavet som nærmeste nabo.

Det er 14 år siden Myklebust sist arbeidet ved Finnøy Bryggehotell, og det er nå en glede å ønske henne velkommen tilbake til sine opprinnelige hjemtrakter.

– Da jeg så at stillingen var ledig, føltes det som den naturlige veien å gå. Finnøy Bryggehotell har en spesiell plass i mitt hjerte, ettersom det ble grunnlagt av min far og onkel som Finnøy Sjøhus i 1992. Det er en ære å få fortsette å utvikle stedet og deres arv ytterligere, sier Myklebust, som er godt kjent med Classic Norway Hotels og deler sin entusiasme for selskapets unike tilnærming til hotellvirksomhet, sier Myklebust.

Lokalmat Finnøy Bryggehotell er fylt fra kjeller til loft med historie fra et av Norges mest værharde, men samtidig vakre, områder, hvor lokalbefolkningen i mange generasjoner har hentet førsteklasses råvarer fra både hav og land. Hotellet viderefører disse tradisjonene ved å handle fra håndplukkede leverandører, slik at kokkene kan servere gjestene kortreist mat fra regionens spiskammer.

Hotellet er et akkreditert medlem av Norske Akevitters Landsforbund og har flere hundre ulike akevitter tilgjengelige på Akevittloftet. Bare en kort båtreise fra selve bryggehotellet finner du det eksklusive Flatflesa Fyr, som regnes som ett av landets mest absolutt eksotiske overnattingssteder.

Den gode atmosfæren

– Classic Norway Hotels gir lederne på hvert hotell mye frihet og mulighet til å være kreative, samtidig som hvert hotell beholder sin særegenhet og atmosfære, sier Myklebust.

Som hotelldirektør ved Finnøy Bryggehotell har Myklebust ambisjoner om å videreutvikle stedet og øke aktivitetene, selv i de mer rolige periodene av året.

Hun trekker frem stedets unike atmosfære, omgivelser og historie som det beste med jobben, og oppfordrer besøkende til å oppleve det selv.

– Finnøy Bryggehotell har en enestående historie med bygninger som stammer fra 1800-tallet og som tidligere fungerte som landhandel, sildemottak og klippfisktørkeri," sier Myklebust. Vi ønsker å formidle denne historien gjennom vår omsorg for de historiske bygningene, vår høye komfortstandard og bruke lokale råvarer i matlagingen, ved å kombinere både tradisjonelle og moderne tilberedningsmetoder.

Powered by Labrador CMS