Slik så man for seg at det nye bygget ville se ut.

Legger hotellplaner på is etter syv års planlegging

Planene om et hotell i byparken i Kongsvinger har endt i full krangel mellom kommune og utvikler. 

Etter årevis med planlegging, høringsrunder, utredning og prosjektutvikling er det kroken på døra for planene om et hotell i byparken i Kongsvinger. Kongsvinger sentrumshotell AS har stanset arbeidet med byutviklingsprosjektet, som i tillegg til hotell skulle romme kino og kultursenter. Syv års arbeid ender dermed opp i ingenting, melder Glåmdalen

Kongsvinger kommune sier til lokalavisen at de er overrasket over avgjørelsen. Styret i Kongsvinger sentrumshotell AS skylder på sin side på kommunen. 

Manglende utredning

Bakgrunnen er at Statsforvalteren i slutten av januar opphevet reguleringsplanen for prosjektet, grunnet en saksbehandlingsfeil fra kommunens side. Det var Interessegruppen Positiv byutvikling og Naturvernforbundet i Glåmdal som klaget inn kommunens vedtak, siden de mente det var flere feil og mangler ved saksutredningen. De mente blant annet at lokaliseringen var feil, og at prosjektet kunne berøre både viktige kulturminnedeler av Byparken og flere dyrearter. 

Denne illustrasjonen viser prosjektet fra en annen vinkel.

Statsforvalteren slo blant annet fast at kommunen skulle ha gjort utredninger om alternative lokasjoner for det nye bygget. Kongsvinger sentrumshotell AS sier kommunen i stedet har rettet pekefingeren mot dem, og ment at utvikleren skal utføre arbeidet med å lage utredningene som skulle vært gjort tidlig i prosessen. 

Begeret rant over

Da det i tillegg kom signaler på et formannskapsmøte om at det kan ta over seks måneder bare å få avklart hva man gjør videre, ble det dråpen som fikk begeret til å renne over for Kongsvinger Sentrumshotell AS. Prosjektet er nå lagt dødt. 

Kommunen hevder på sin side at de foreslo at utvikleren skulle ta seg av utredningsprosessen, siden man der hadde bedre kompetanse på det feltet. Kommunedirektør Lars A. Uglem i Kongsvinger kommune sier til Glåmdalen at kommunen er skuffet over avgjørelsen om å avslutte prosjektet. 

– Vi er derfor svært overrasket over at Kongsvinger sentrumshotell ikke har gitt oss en tilbakemelding på at de ikke ønsker å utføre tilleggsutredningen, men i stedet har valgt å skrinlegge prosjektet, sier Uglem til avisen

Powered by Labrador CMS