Vi reiser oftest til Sverige

Publisert Sist oppdatert

Det er om lag 3,4 millioner nordmenn i aldersgruppen 16-79 år, og det betyr at nesten 80 prosent av nordmennene var på minst én overnattingstur i 3.kvartal i år, viser en undersøkelse utført av Statistisk Sentralbyrå.

Færre reiser ...

De 2,6 millioner reisende nordmennene hadde 6,6 millioner reiser i løpet av kvartalet, en nedgang på 2prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Nesten 90 prosent av reisene var feriereiser.

... men flere overnattinger

På disse 6,6 millioner reisene overnattet vi 37,1 millioner ganger, 9 prosent flere enn i 3.kvartal i fjor. Nesten 35 millioner av disse var overnattinger i forbindelse med ferieturer, mens i overkant av 2millioner var overnattinger i forbindelse med yrkesreiser.

Flest utenlandsreiser til Sverige

I underkant av 70 prosent av reisene gikk fortsatt til reisemål i Norge, og om lag 30 prosent gikk til utenlandske destinasjoner.

Sverige var vårt mest besøkte utenlandske reisemål også dette kvartalet, med 22 prosent av utenlandsreisene. Danmark var nest størst, mens Spania fulgte på tredjeplass med 9 prosent av utenlandsreisene. (Kilde: SSB)

Thumbnail Image: