Tilbyr voldsalarm til gjester og ansatte

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Som en reaksjon på overfallsbølgen i Oslo, vil Radisson Blu Scandinavia på Holbergs Plass nå tilby voldsalarm til både gjester og ansatte. 

Sammen med Sikkerhetsakademiet AS vil Radisson Blu Scandinavia holde et selvforsvarskus på hotellet, spesielt tilrettelagt for jenter. Som første ledd i det sikkerhetsfremmende tiltaket, vil alle kvinnelige ansatte få overfallsalarm slik at alle uansett turnus eller arbeidsvei skal føle seg trygge og ivaretatt. Også gjester som henvender seg i resepsjonen får mulighet til å låne en slik alarm. 

– Området hotellet ligger i på Holbergs Plass er ikke spesielt farlig eller utsatt, og vi har ikke hatt alvorlige voldsepisoder, men våre gjester og ansatte skal slippe å være helt ubeskyttet om de kommer opp i ubehagelige situasjoner, sier Anita Knudsen, Cheif  Security ved hotellet, i en pressemelding.

I likhet med mange andre jobber de ansatte ved hotellet mye kveldsskift og går gjennom områder som verken er sterkt trafikkert eller spesielt godt opplyst på kvelden. Ofte er gjester ved hotellet ikke veldig godt kjent i Oslo, og for dem kan et være en ekstra trygghet å vite at de kan påkalle seg oppmerksomhet hvis noe skulle skje. 

Anita Knudsen er oppmerksom på voldtektsbølgen som har rammer Oslo så hardt de siste ukene.
– Overfallsalarmen vi utstyrer våre ansatte med, og tilbyr våre gjester, er et svært enkelt tiltak. Men vi vet det reduserer sjansen for å bli angrepet, og i verste fall voldtatt. I vårt samfunn må vi kunne forvente at jenter skal kunne gå trygt på gaten, sier Knudsen.
Selve overfallsalarmen er liten og får fint plass i en jakkelomme eller veske. Når den som bærer alarmen utløser den gir den fra seg en ulende lyd på over 100 desibel.
– Det er viktig å understreke at alarmen ikke gir absolutt trygghet. Arbeidsoppgaven dens er å skape oppmerksomhet, og derigjennom ha en forebyggende effekt, understreker Knudsen.

Teaser:

Som en reaksjon på overfallsbølgen i Oslo, vil Radisson Blu Scandinavia på Holbergs Plass nå tilby voldsalarm til både gjester og ansatte. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ansatte og gjester hos Radisson Blu Scandinavia har fått utdelt voldsalarmer. Fra venstre: Elisabeth Kvinnesland - gjest fra Stavanger, Adam Därnemyr - Front Desk Manager, Mayreene Caspersen – resepsjonist, Aurora Ocanto – vaskehjelp og Lene Grue – HR Manager.
Powered by Labrador CMS