Taper store summer på streiken

Nordnorsk reiseliv – ikke minst de knyttet til nordlysturismen – taper store summer på grunn av streiken i Norwegian.

Publisert Sist oppdatert

Flere nordnorske reiselivsbedrifter merker nå konsekvensen av flystreiken, melder nrk.no.

– Bare de siste dagene har vi vært nødt til å droppe 50 aktiviteter, sier Morten Pedersen i Lyngsfjord Adventure i Troms til nrk.no.

De satser stort på å ta med turister ut i naturen for å se nordlyset, som er blitt en viktig inntektskilde for flere titalls bedrifter i fylket.

Ifølge Pedersen betaler hver gjest omtrent 1500 kroner dagen i forbindelse med et besøk, noe det fort blir store summer ut av.

Hotellene merker streiken

Også ved nordnorske hoteller merker streiken.

– Det er ikke krise, men det merkes ja, forteller hotelldirektør ved Clarion Hotel The Edge, Øyvind Alapnes til Hotellmagasinet.

Alapnes sier at alle deler av turistnæringen rammes når det dreier seg om såpass store volumer som dette.

– Vi har fortsatt business vi, men det merkes at Norwegian ikke er operative, spesielt på Oslo-trafikken. Alle kurs og konferanser hos oss arrangeres som vanlig, men det er jo en ganske stor prosentandel som ikke kommer, sier hotelldirektøren.

Også i NHO Reiseliv følger de streiken med bekymring.

– Det som skjer nå viser hvor viktig det er med to flyselskaper som trafikkerer Nord-Norge, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. – Dersom nordnorsk reiseliv skal fortsette den fantastiske veksten vi har sett de siste årene er det en forutsetning at vi har minst to norske flyselskaper, sier hun til nrk.no.