Svanemerket Scandic Høvik

Publisert Sist oppdatert

Svanemerket er et av verdens strengeste og mest omfattende miljømerker. - Dette er en stor dag for oss. Svanemerking av et hotell medfører en betydelig innsats, sier Geir Lundkvist, adm.dir. Scandic Norge, i en pressemelding. - Ingen hotellkjede er kommet så langt i miljøtilpassing som Scandic. Noe vi er svært stolte av, og som våre gjester setter stadig mer pris på.

Med svanemerkingen av Scandic Høvik er nå ni Scandic-hoteller i Norge svanemerket. Scandic Sjølyst i Oslo var første byhotell med Svanemerket, etterfulgt av Scandic Byporten, Scandic KNA og Scandic Edderkoppen. Scandic Solsiden er første svanemerkede hotell i Trondheim, Scandic Ålesund i Ålesund og tilsvarende er Scandic Bergen City det første svanemerkede hotell i Bergen. Scandic Hamar ble også svanemerket tidligere i år. Resten av Scandics hoteller i Norge vil følge i deres fotspor de nærmeste uker og måneder, slik at alle Scandic hotellene i Norge snart vil være svanemerket.

Disse hotellene oppfyller dermed de strengeste miljøkravene som finnes i dag, og omfatter alle områder som inngår i hotelldriften; energiforbruk, vannforbruk, rengjøring, bruk av kjemikalier, innkjøp av råvarer og forbruksartikler, valg av materialer i innredning og inventar, varetransport og avfallshåndtering.

Scandic har siden 1994 arbeidet systematisk med miljøtiltak. Kjeden har bygget over 9500 miljørom, og har utdannet 9000 medarbeidere innen miljø. Miljøtenking gjennomsyrer hele kjeden og hvert enkelt hotell. - Svanemerkingen er et initiativ som på sikt vil gi økt inntjening, større markedsandeler og ikke minst styrke Scandics merkevare, sier Geir Lundkvist.

Corporate Social Responsibility (CSR) er et levende begrep i arbeidslivet verden over. Scandic bruker dette aktivt i sitt miljøarbeid. - Stadig flere av våre kunder har et helhetssyn på sin virksomhet, der økologiske og sosiale kriterier er like viktige som de økonomiske. Vårt miljøarbeid omfatter derfor mange elementer, sier Geir Lundkvist.

- Scandics store miljøsatsing viser at Svanemerket har gjennomslagskraft og er attraktivt både for bedrifter og deres kunder. En svanemerket bedrift gir store ringvirkninger på miljø, samarbeidspartnere og forbrukere, sier Alvhild Hedstein, adm.dir. Stiftelsen Miljømerking.

Thumbnail Image: