Spektakulær nyhet på Oscarsborg

Oscarsborg Hotel & Resort har inngått samarbeid med Perfect Escape om attraksjonen 9. april 1940, som blir Perfect Escapes største og mest autentiske escape room noensinne. Oscarsborg Hotel & Resort blir det første hotellet i Norge med egne escape room.

Publisert Sist oppdatert

Oscarsborg Hotel & Resort og Perfect Escape AS har i dag signert en avtale om utvikling, bygging og drift av escape room-attraksjonen 9. april 1940 på Oscarsborg Hotel & Resort.

Hva er escape room? Escape room er morsomme og adrenalinfylte lagspill som foregår i spesialbygde, virkelige rom, spekket med opplevelser, hemmeligheter og finurlige løsninger. Perfect Escape er markedsledende på escape room spillopplevelser.

I 9. april 1940 får gjestene en unik og spennende opplevelse – ved selv å delta i den dramatiske timen for Norge, da Blücher, i ly av nattemørket og tåke, nærmer seg Oscarsborg festning. Vil invasjonen lykkes, eller klarer man det kommandant Eriksen og hans rekrutter klarte – å senke Blücher?

Autentisk

Oscarsborg festningsmuseum bidrar med stor kunnskap og ekte rekvisitter, noe som gjør 9. april 1940 til en unik opplevelse i autentiske omgivelser – perfekt i forbindelse med kurs og konferanser, teambuilding, firmafester eller moro sammen med familie og venner. Attraksjonen åpner i juni 2016. Oscarsborg Hotel & Resort eies av Oscarsborg Invest AS som også eier Reenskaug Hotel i Drøbak.

Begge hotellene er i dag medlemmer av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Perfect Escape AS eies av GameMaster AS og Frank Eiendom AS. Første avdeling åpnet i Ski sentrum mai 2015. Avdeling nr 2 åpnet på Lillehammer 1 februar i år. Perfect Escape AS er Norge største leverandør av escape room opplevelser.

Festningsforvalter Merete Thorne sier følgende om nyheten:

– Vi vet attraksjonen vil være med på å styrke Oscarsborg festning sin posisjon som en levende festning året rundt, og gi spennende og autentiske opplevelser. At hotellet er med på å utvikle attraksjoner sammen med profesjonelle aktører er noe vi verdsetter.