Solgt til Kina

Kinesisk investor kjøper ærverdige Vinje Turisthotel.

Publisert Sist oppdatert

Etter 138 års sammenhengende drift har Vinje-familien solgt Vinje Turisthotel. Kjøper er First Travel Fjord Investment AS, som drives av den kinesiske forretningsmannen Lin Hu Zhang.

Hotellet har vært til salgs siden 2012, da verditaksten på eiendommen ble satt til 13,6 millioner kroner. Kjøpesummen ble til slutt 7,5 millionar for hotellet som omfatter anneks, campinghytter og en tomt på seks dekar.

I det globale reisemarkedet kan det norskeste norske kombineres med mat og kultur fra den andre siden av verden, tror de nye eierne.

- Dette er et nytt konsept. Vi vil forsøke å skape en miks av norsk og kinesisk kultur. Tanken er å promotere norsk kultur og samtidig tilfredsstille behovene til kinesiske gjester, sier Stanley Sun, forretningspartner til den nybakte hotelleieren, til bt.no.

Lin Hu Zhang driver også et kinesisk reisebyrå, og de første gjestene er allerede fløyet inn fra Kina. Sun mener det erkenorske interiøret i hotellet vil appellere til kinesere på jakt etter en unik reiseopplevelse, og tror at 9 av 10 gjester det første året vil være fra Kina.

Vinje Turisthotel ligger mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden, strategisk plassert langs E16 mellom Bergen og Oslo.