Nærmer seg utsolgt

Det nærmer seg matfinale i Det Norske Måltid i Stavanger og sannsynligvis kåres vinnerne foran fullt hus og til stormende jubel.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg utsolgt finalegalla i Det Norske Måltid 2015. Før vinnerne kåres i de elleve kategoriene blir det et «vorspiel» i form av et gründerseminar for finalister og andre på Clarion Hotel Energy i Stavanger..

Inger Solberg fra Innovasjon Norge og Trym Eidem Gundersen fra Salma kommer. DNB stiller med sin spesialist på start-ups og relasjoner, Karen Elisabeth Ohm Heskja og Ostehusetgründer Hanne Berentzen deler sine erfaringer.

– Dette blir et faglig vorspiel, før den store matgallaen på kvelden ledet av Arne Hjeltnes. Billettene er lagt ut for begge arrangementene, sier prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard. Hun anbefaler folk å raske på.

– Det ligger an til å bli utsolgt, faktisk har vi kun få billetter igjen til finalen, sier Austigard.

Alle får smake

På finalemenyen står smaker av alle de 33 finaleproduktene, som representerer 13 av landets 19 fylker. Finalejuryen består av Einar Risvik, forsker og professor i Nofima (leder), TV2s Wenche Andersen, Guro Helgesdotter Rognså, Phd i smak v/Gastronomisk Institutt, kokk Kjartan Skjelde fra Tango og Masterchef og kokk Lars Erik Vesterdal fra NordØst Food & Cocktails i Trondheim.

14 priser

I tillegg til å kåre vinnere i 11 kategorier, skal det også deles ut tre andre priser. Den ene er «Årets Matspire» i regi av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner. Den andre prisen er Det Norske Måltids Hederspris 2015. Nytt av året er DNB Publikumspris som skal kåres i løpet av finalekvelden.

Tar du turen til Stavanger 8. januar?